Adrian Câciu: TVA la energie ar putea fi redus la 5%

0 0
Read Time:50 Second

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că TVA la energie ar putea fi redusă la un nivel de 5%.
„TVA la energie ar putea fi redus la un nivel de 5%”, a spus vineri ministrul Finanţelor în cadrul unei conferinţe în care a prezentat mai multe măsuri de sprijin a economiei româneşti. În urmă cu mai bine de o lună, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că, de la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kWh vor plăti un TVA redus la 5%, faţă de 19% cum este în prezent. Alături de această măsură, Ciucă a anunţat că va compensa bonusurile de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi pentru consumatorii casnici.
Şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, a insistat atunci ca furnizorii de energie electrică şi gaze care au emis facturi către clienţi şi au ignorat plafonarea preţurilor la gaze – adoptată încă din 1 noiembrie prin intermediul Ordonanţei nr. 118/2021 – să returneze din oficiu banii încasaţi.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Șofer din Constanța prins de mașina Google Street View când scoate motorină din rezervorul unei cisterne

Fri Feb 11 , 2022
Imaginile surprinse de mașina care cartografiază și fotografiază pentru Google Street View pe un drum județean din România au devenit virale pe rețelele de socializare, la 10 ani după ce au fost realizate. Un șofer e surprins cum scoate motorină din rezervorul unei cisterne, fiind foarte posibil să fie vorba […]