Victor Rebengiuc împlineşte 89 de ani. Ministerul Culturii: „Colos al scenei româneşti, cu un talent artistic excepţional”

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Victor Rebengiuc, „colos al scenei româneşti, cu un talent artistic excepţional, a reuşit să fie de-a lungul vieţii în slujba publicului”, împlineşte joi vârsta de 89 de ani, fiind omagiat de Ministerul Culturii.
Apostol Bologa sau Ilie Moromete sunt, astăzi, personaje memorabile asociate, firesc, cu Victor Rebengiuc, sărbătoritul zilei de 10 februarie, căruia îi urăm „La mulţi ani!”, a scris Ministerul Culturii.  „Colos al scenei româneşti, cu un talent artistic excepţional, a reuşit să fie de-a lungul vieţii puse în slujba publicului, în mod inegalabil, chipul şi vocea a sute de personaje de film, teatru, radio şi televiziune. Peste 200 de roluri a interpretat doar pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, acolo unde şi-a început activitatea în urmă cu 65 de ani şi al cărui director a fost în perioada 1996-1998, iar în cinematografie a atins, de asemenea, un palmares extrem de bogat, cu peste 50 de filme”.  Dincolo de veleităţile sale artistice, Victor Rebengiuc „continuă să impresioneze prin verticalitatea sa, prin bunănătatea de care dă dovadă, erudiţia aparte şi prin modul în care relaţionează, rămânând un etalon de modestie, amabilitate şi discreţie”.
Victor Rebengiuc a avut şi are o contribuţie importantă la dezvoltarea teatrului şi cinematografiei româneşti. Suntem mai bogaţi cu fiecare apariţie şi mai recunoscători pentru munca pusă în slujba celorlalţi.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Un bărbat din Chişinău riscă ani grei de închisoare după ce a abuzat sexual două minore, inclusiv propria fiică

Thu Feb 10 , 2022
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă trimiterea în judecată a dosarului penal al unui bărbat cu vârsta de peste 50 de ani, din Chişinău, care şi-a abuzat sexual propria fiică, precum şi fiica unor cunoscuţi. Potrivit investigaţiilor efectuate de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al […]