Ungaria nu vrea trupe NATO pe teritoriul său

0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Ungaria nu va accepta noi trupe NATO pe teritoriul său ca parte a manevrelor privind criza din Ucraina, a declarat ministrul său de Externe pentru Euronews.
În vreme ce presiunea rusă continuă să crească şi să se acumuleze asupra Ucrainei, iar Statele Unite au început marţi 8 februarie 2022 să transfere trupe în România, ministrul maghiar de externe Péter Szijjártó a declarat ieri pentru Euronews că ţara sa nu doreşte trupe NATO pe teritoriul său (contrastând cu desfăşurarea de trupe NATO şi SUA în Polonia, România şi ţările baltice). “Nu, nu am fost de acord cu acest lucru şi nu vom fi de acord pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul ţării, adică armata maghiară şi forţele armate maghiare sunt în forma potrivită pentru a garanta securitatea ţării. Aşa că nu avem nevoie de trupe suplimentare pe teritoriul Ungariei”, a spus Szijjarto. Ungaria nu are nevoie de trupe NATO, a spus Szijjártó, pentru că “forţele armate naţionale sunt trupe NATO” şi că ele sunt suficient de pregătite să apere teritoriul naţional. La fel, Szijjártó a repetat că ţara sa se opune sancţiunilor impuse Rusiei, pentru că acestea ar fi “inutile” şi ineficiente. „Comerţul dintre Germania şi Rusia a crescut de când au fost impuse sancţiunile. Ele sunt eşec, nu funcţionează”.
Szijjarto a folosit interviul pentru a îndemna SUA, Europa şi Rusia să continue să discute pentru a evita “cel mai rău scenariu” în legătură cu criza ucraineană, subliniind că Europa Centrală va fi cel mai mare perdant în cazul în care va izbucni un conflict. Ministrul maghiar a spus că actuala criză ne aduce aminte de Războiul Rece şi de “multe decenii în care am suferit”. “De aceea, nu vrem ca aceste vremuri să se întoarcă. Cerem, îndemnăm comunitatea internaţională să facă tot posibilul pentru a evita ca Războiul Rece să se întoarcă, pentru a evita chiar şi psihicul Războiului Rece să se întoarcă, pentru că am învăţat din istorie, din păcate foarte clar, că ori de câte ori există un conflict Est-Vest, ţările din Europa Centrală pierd şi nu vrem să mai fim învinşi”, a spus politicianul. Mesajul vine după o vizită a prim-ministrului ungar, Viktor Orban, la Moscova, acolo unde acesta a adoptat o atitudine mai conciliantă faţă de Putin, spre deosebire de alţi lideri europeni şi occidentali. Înaintea vizitei, Kremlinul lăudase independenţa liderului ungar în ceea ce priveşte alegerea partenerilor. Ungaria are, de asemenea, o relaţie mai rece cu Ucraina, pe care o acuză că privează minoritatea maghiară de drepturile sale. Contrar altor ţări din regiune, precum Polonia, România şi Bulgaria, Ungaria nu şi-a exprimat clar sprijinul pentru Ucraina în ultimele săptămâni în contextul creşterii tensiunilor la graniţele sale, unde Moscova a concentrat zeci de mii de militari şi un important număr de echipamente, provocând suspiciuni că ar putea ataca ţara vecină. Potrivit presei, Orban încearcă să consolideze cooperarea economică a Budapestei cu Rusia înaintea alegerilor cruciale din aprilie, în care opoziţia ar putea să-l îndepărteze de la putere.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce nume frumos au ales Rosie Huntington-Whiteley și Jason Statham pentru fiica lor! Iată ce semnificație are

Thu Feb 10 , 2022
Celebrul fotomodel Rosie Huntington-Whiteley(34 de ani) și actorul Jason Statham (54 de ani) au devenit recent părinții unei fetițe, iar acum au dezvăluit numele pe care l-au ales pentru copilă. Fanii i-au felicitat imediat. Rosie a născut pe 2 februarie, la Londra, o fetiță perfect sănătoasă. Este cel de-al doilea copil […]