Un șofer de origine română care ia parte la protestul din Ottawa îl compară cu Revoluția din 1989: „Voi pleca ultimul de aici!”

3 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Csaba Vizi, 49 de ani, un șofer maghiar de origine română care participă la protestul camionagiilor din Canada, a acordat un interviu unui reporter independent pe 6 februarie, în care afirmă că „va pleca ultimul” din fața Parlamentului canadian, relatează G4Media. Demonstrațiile șoferilor nemulțumiți de vaccinarea obligatorie impusă pentru trecerea frontierei cu SUA a intrat în a două săptămână.
Csaba Vizi, din Quebec, a spus că este maghiar născut în România și că a venit din Windsor (Ontario), unde lucrează pentru o firmă de transport. El era de opt zile în capitala federală canadiană și a afirmat că va pleca ultimul de la protest. Românul a descris atmosfera de la protest, care se desfășoară și împotriva restricțiilor impuse de autoritățile provinciale și federale canadiene în contextul pandemiei, ca fiind similară cu cea din timpul Revoluției din 1989. „E ca la Revoluția din România, când am dat jost dictatorul Nicolae Ceaușescu. Aveam 18 ani atunci”, spune Csaba Vizi. „Glorios ca Cesar sau într-un sac de transportat cadavre” „Voi merge acasă glorios ca Cesar sau într-un sac de transportat cadavre,” a afirmat el. Camionagiul a mai spus că este singurul din familie care are loc de muncă, așa că „nu există cale de întoarcere pentru mine”. Ce a mai declarat șoferul de origine română: participanții la protest nu sunt rasiști, așa cum au fost descriși: „Am prieteni hispanici și chinezi, iar rasa și culoare nu este deloc un factor important în protestul nostru. Suntem toți uniți”; a criticat mandatele de vaccinare solicitate șoferilor de guvernul Trudeau, pe care l-a comparat ciu Fidel Castro. a fost impresionat de solidaritatea celor care iau parte la manifestația-maraton și a povestit că sunt ajutați de canadieni, care le oferă donații în mâncare sau bani.
„Glorios ca Cesar sau într-un sac de transportat cadavre” „Voi merge acasă glorios ca Cesar sau într-un sac de transportat cadavre,” a afirmat el. Camionagiul a mai spus că este singurul din familie care are loc de muncă, așa că „nu există cale de întoarcere pentru mine”. Ce a mai declarat șoferul de origine română: participanții la protest nu sunt rasiști, așa cum au fost descriși: „Am prieteni hispanici și chinezi, iar rasa și culoare nu este deloc un factor important în protestul nostru. Suntem toți uniți”; a criticat mandatele de vaccinare solicitate șoferilor de guvernul Trudeau, pe care l-a comparat ciu Fidel Castro. a fost impresionat de solidaritatea celor care iau parte la manifestația-maraton și a povestit că sunt ajutați de canadieni, care le oferă donații în mâncare sau bani.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Structura noului corp de clădire al spitalului din Călăraşi va fi gata la vară

Thu Feb 10 , 2022
Construcţia noului corp de clădire al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi avansează. Lucrările, demarate în vara anului trecut, costă 86,2 milioane de lei. Noul corp de clădire se află în curtea spitalului din Călăraşi, iar lucrările au început în luna august a anului trecut. Până în prezent, conform constructorului […]