Tentativă de asasinare asupra premierului Libiei. Ţara este aproape de revenirea la război civil

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Mai mulţi asasini au tras cu gloanţe, joi, în maşina premierului Libiei, Abdulhamid al-Dbeibah, dar acesta nu a fost rănit.  Incidentul s-a petrecut în timp ce Dbeibah se întorcea acasă, iar o sursă apropiată acestuia a spus că e o tentativă de asasinat. Atacatorii au fugit, iar acum s-a deschis o anchetă.
Dacă se confirmă că a fost o tentativă de asasinare, criza privind controlul asupra Libiei s-ar putea agrava, după ce acesta a declarat că va ignora un vot pentru a-l înlocui, programat de parlamentul cu sediul în estul ţării. Forţele armate au mobilizat mai mulţi soldaţi şi echipamente în capitală în ultimele săptămâni, sporind temerile că actuala criză politică ar putea declanşa confruntări, scrie Reuters. Dbeibah a devenit lider al Guvernului de uniune naţională în luna martie. Acestă instituţie este susţinută de ONU şi trebuie să unifice instituţiile divizate ale ţării şi să supravegheze pregătirea alegerilor din decembrie în cadrul unui proces de pace.
Facţiunile rivale s-au luptat pentru poziţie după ce procesul electoral s-a prăbuşit pe fondul disputelor legate de reguli, inclusiv în ceea ce priveşte legitimitatea candidaturii lui Dbeibah la preşedinţie, după ce acesta s-a angajat să nu candideze, scrie Mediafax. Parlamentul a sprijinit forţele estice în timpul războiului civil, iar astăzi va fi organizat un vot pentru numirea unui nou prim-ministru care să formeze alt guvern. Abdulhamid al-Dbeibah a declarat săptămâna aceasta că va preda puterea doar după alegeri. Libia a avut puţină pace sau stabilitate de la revolta din 2011, susţinută de NATO, împotriva lui Muammar Gaddafi, şi s-a divizat în 2014 între facţiuni beligerante din est şi vest.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

VEDETA DE LA „X FACTOR” ȘI „ROMÂNII AU TALENT”, ÎNȘELATĂ DE IMPRESAR?! DE CE A RENUNȚAT BELLA SANTIAGO LA CARIERA INTERNAȚIONALĂ

Thu Feb 10 , 2022
Bella Santiago are o poveste de viață impresionantă. Care a fost cel mai frumos eveniment din viața ei, dar și cum a fost forțată cântăreața de origine filipineză să renunțe la cariera pe care o avea peste granițe, aflați de la CANCAN NEWS. Bella Santiago ar fi fost forțată să renunțe […]