Structura noului corp de clădire al spitalului din Călăraşi va fi gata la vară

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Construcţia noului corp de clădire al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi avansează. Lucrările, demarate în vara anului trecut, costă 86,2 milioane de lei.
Noul corp de clădire se află în curtea spitalului din Călăraşi, iar lucrările au început în luna august a anului trecut. Până în prezent, conform constructorului au fost montate  412 tone de fier beton şi turnaţi 2.980 mc de beton, iar până în luna iunie va fi finalizată partea de structură a clădirii.   După finalizarea lucrărilor noul corp va beneficia de 230 de paturi destinate secţiilor: Pediatrie, Neonatologie, Bloc Naşteri, Lehuzie, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Geriatrie, Neurologie, Psihiatrie şi Chirurgie Plastică.   Construcţia este realizată în parteneriat cu Terragaz Construct. Conform Consiliului Judeţean Călăraşi, construirea noului corp de spital se derulează prin Compania Naţională de Investiţii pe o durată de 40 de luni din care 4 au fost dedicate activităţii de proiectare.   Lucrările sunt executate de Grupul de Construcţii Erbaşu. „Noul corp de spital va aduce un starndard în plus, faţă de ceea ce avem acum, pe zona de sănătate”, a explicat Bogdan Mihai, managerul unităţii medicale din Călăraşi.
Prin proiectul Companiei Naţionale de Investiţii se va asigura modernizarea şi eficientizarea în ansamblu a Spitalului Judeţean în conformitate cu cerinţele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului şi va prelua funcţionalitatea actuală a 3 corpuri.    Contractul pentru construirea unui nou corp cu cinci etaje în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost semnat anul trecut, iar investiţia se ridică la 86,2 milioane de lei. Astfel, vor exista spaţii pentru secţiile de imagistică (CT şi RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie, însumând în total 230 de paturi.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cele mai frumoase imagini cu Gică Hagi și fiica lui Kira: așa arată un tată fericit, care își iubește fata ca pe ochii din cap! Cum au fost surprinși cei doi și ce tânăr misterios s-a alăturat familiei în vila „Regelui”

Thu Feb 10 , 2022
Cele mai frumoase imagini cu Gică Hagi și fiica lui Kira: așa arată un tată fericit, care își iubește fata ca pe ochii din cap! Cum au fost surprinși cei doi și ce tânăr misterios s-a alăturat familiei în vila „Regelui” Gică Hagi a profitat de faptul că echipa sa, […]