Școlile rămân deschise și săptămâna viitoare. Care e rata de ocupare a paturilor la nivel național și pe județe

0 0
Read Time:47 Second

Secretarul de stat din Ministerul sănătății Andrei Baciu a anunțat joi, într-o conferință de presă, că rata de ocupare a paturilor COVID permite continuarea desfășurării cursurilor în format fizic. Prin urmare, școlile vor rămâne deschise și săptămâna viitoare.

„Rata de ocupare a paturilor este 45,70% la nivel național. Iar pe județe variază între 22% și 58%. Ca urmare, săptămâna viitoare, școlile își vor continua activitatea în formatul clasic, formatul fizic, cu excepția claselor și școlilor care prezintă cazuri punctuale de copii cu SARS-CoV-2”, a precizat Andrei Baciu.

Începând din luna ianuarie, deschiderea școlilor și grădinițelor cu prezență fizică nu mai ține cont de rata de incidență a infectărilor din localitate și nici de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Se ține cont, în schimb, de gradul de ocupare a paturilor cu pacienți COVID din spitale, din fiecare județ. Pragul impus este 75%, conform unui ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educației.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

OMS: pandemia de COVID, pe final în Africa. Care ar fi numărul real de cazuri și decese pe continent

Thu Feb 10 , 2022
Continentul african iese din faza de pandemie și se îndreaptă către faza endemică, a declarat joi, 10 februarie, directorul regional pentru Africa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Matshidiso Moeti, în timpul unui briefing de presă, potrivit The Guardian și Reuters. „Pandemia intră într-o etapă diferită. Credem că se îndreptă, […]