Rusia anunță că va cere cel mai probabil evacuarea parțială a ambasadei de la Kiev

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Vestea a fost anunțată joi de ministrul rus de externe, care a dat însă vina pe deciziile similare ale „colegilor anglo-saxoni”, scrie agenția de știri Tass.

Rusia va cere cel mai probabil personalului non-esențial al misiunilor diplomatice din Ucraina să părăsească țara, a anunțat joi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la o conferință de presă organizată după întrevederea cu omoloaga sa britanică Liz Truss. Lavrov a spus însă că decizia este luată din cauza oficialilor occidentali care și-au evacuat la rândul lor personalul. „Și noi începem să ne gândim la asta, poate că anglo-saxonii sunt cei care plănuiesc ceva dacă își evacuează personalul. Ne-am uitat la acțiunile lor și, probabil, vom recomanda și noi personalului non-esențial al misiunilor noastre diplomatice să se întoarcă acasă pentru o vreme. Nu știu ce pun la cale colegii noștri anglo-saxoni”, a spus Lavorv. New York Times a scris la mijlocul lui ianuarie că Rusia a început să evacueze parțial personalul ambasadei din Kiev. Analiștii au spus că decizia ar putea semnala pregătirea Rusiei pentru un potențial conflict sau ar putea fi o mișcare menită să crească presiunea psihologică asupra Kievului. În orice caz, informația a fost negată vehement de Moscova. Spre sfârșitul lui ianuarie, SUA și Marea Britanie au anunțat oficial că evacuează parțial personalul non-esențial al misiunilor diplomatice.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Școlile rămân deschise și săptămâna viitoare. Care e rata de ocupare a paturilor la nivel național și pe județe

Thu Feb 10 , 2022
Secretarul de stat din Ministerul sănătății Andrei Baciu a anunțat joi, într-o conferință de presă, că rata de ocupare a paturilor COVID permite continuarea desfășurării cursurilor în format fizic. Prin urmare, școlile vor rămâne deschise și săptămâna viitoare. „Rata de ocupare a paturilor este 45,70% la nivel național. Iar pe […]