Romanul „Umbra exilată” de Norman Manea va apărea în traducere în Germania, Italia, Spania, SUA, Franţa

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Romanul colaj „Umbra exilată” de Norman Manea va apărea în cursul acestui an la edituri prestigioase din Germania (Hanser), Italia (Il Saggiatore), Spania (Galaxia Gutenberg), SUA (Yale University Press), Franţa.
„Umbra exilată” e cea mai recentă apariţie din Seria de autor „Norman Manea” a editurii Polirom, proiect care a fost lansat în anul 2008 şi care numără în prezent 19 volume. Norman Manea a fost tradus în peste 30 de limbi, cărţile sale fiind elogios recenzate.   Un roman despre un supravieţuitor al lagărelor din Transnistria, despre existenţa sa ulterioară într-o dictatură comunistă şi exilul în America. Discursul narativ se desfăşoară pe mai multe niveluri, fiind potenţat cu un colaj de fragmente literare semnificative şi însemnări de lectură despre identitate, iubire şi literatură. O călătorie prin dramaticele evenimente ale secolului XX: naţionalism, fascism, comunism şi exil. La sfârşitul lecturii, cititorul se află solidar cu protagonistul nomad, cu melancolia, umorul şi îndârjirea sa de supravieţuire.   „Am citit traducerea romanului Umbra exilată, atât în versiune engleză, cât şi în cea franceză, şi pe ambele le consider excelente. Ce carte splendidă ai scris, Norman! Şi, în acelaşi timp, o carte pe-de-a-ntregul originală, pe o voce limpede şi profundă, care pare că vine din secole de experienţă. Exilul este tema timpurilor noastre şi, ca orice temă esenţială, poartă în siajul ei ecouri vechi de secole, începând cu exilul babilonian şi până astăzi. Ai scris o capodoperă, dragă prietene.” (Alberto Manguel)

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Loredana Groza, fotografie topless pe Instagram

Thu Feb 10 , 2022
Recent, în mediul online, Loredana Groza (51 de ani) a publicat o fotografie surprinsă la plajă. În imagine, solista poartă un halat alb transparent și un bikini aparent negru, dar fără sutien. În ultima vreme, cântăreața a devenit din ce în ce mai dezinvoltă în mediul online. Loredana Groza, fotografie […]