Preşedintele României şi ministrul Apărării vor să stea de vorbă cu „Scorpionii Roşii”. Ce vor să verifice

0 0
Read Time:55 Second

Cei doi oficiali sosesc la Batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab din Craiova chiar în momentul în care convoaiele americane se îndreaptă spre Baza „Mihail Kogălniceanu”.
Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că  joi, 10 februarie, începând cu ora 12.00, Vasile Dîncu şi Klaus Iohannis se vor întâlni cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova. Este vorba de „Scorpionii Roşii”, o unitate de elită a armatei române.  Aceştia au participat la foarte multe misiuni, toate extrem de periculoase. În ultimii ani, Scorpionii Roşii au fost prezenţi în Angola, Bosnia, Kosovo, Irak şi Afganistan.  Misiunile acestora au fost fie să construiască depozite de armament şi tabere pentru refugiaţi, fie să păzească în zonele de conflict aeroporturi, autostrăzi şi baze cu mii de militari.   Scorpionii Roşii sunt acum parte din Brigada Multinaţională Sud-Est, o parte din forţa cu care NATO asigură securitatea teritorială şi a populaţiei din sud-estul continentului european. Ei au fost  militarii români care au primit primele 36 de blindate Piranha V, transportatoarele de luptă fiind livrate de americanii de la General Dynamics.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

În Turcia, ori ești gay, ori ești în armată

Thu Feb 10 , 2022
Turcia a decis să excludă persoanele gay din armată. Cei care au o orientare sexuală diferită trebuie să treacă mai multe teste, pentru a demonstra acest lucru. Un bărbat a trebuit să răspundă la 500 de întrebări, pentru a demonstra că este gay. Turcia își cheamă bărbații în armată, dar […]