Poliţiştii de frontieră ucraineni au confiscat opt avioane pe care contrabandiştii le foloseau ca să aducă ţigări în România

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

Un raport al poliţiştilor de frontieră ucraineni dat publicităţii de presa din ţara vecină, arată că numai anul trecut oamenii legii au confiscat opt aparate de zbor folosite de contrabandişti pentru a introduce ţigări în România.
Potrivit site-ului bukinfo.com.ua, anul trecut, poliţiştii de frontieră ucraineni au găsit şi reţinut 8 avioane folosite de contrabandişti. În alte publicaţii ucrainene citate de obiectivdesuceava.ro se arată că cele opt avioane de mici dimensiuni au fost confiscate numai pe raza de competenţă teritorială a Direcţiei de Grăniceri Cernăuţi. Este vorba despre trei avioane AN-2, un avion Picas, 2 aeroshootere (aeronavă uşoară, care constă din două module – un cărucior prevăzut cu motor, scaune şi sistem de control şi o singură „aripă” asemănătoare cu o paraşută) şi 2 vehicule aeriene fără pilot. Pe lângă aeronava în sine, au mai fost sechestrate produse din tutun, aparate de radio, aparate de vedere pe timp de noapte, accesorii pentru computer, navigaţie UAV şi comenzi.
Avion din Ucraina a violat spaţiul aerian al României şi a trecut neobservat În vara anului trecut, un avion ucrainean a pătruns pe teritoriul României prin judeţul Suceava fiind cel mai probabil burduşit cu ţigări de contrabandă. A fost zărit de poliţiştii de frontieră aflaţi pe sol, care au informat Forţele Aeriene. În România nu s-a luat nicio măsură, dar Ucraina a ridicat un MIG 29 ca să aducă aparatul de zbor la sol. În avion erau patru persoane. „Pe 7 august, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, aflat în misiune de supraveghere şi control la frontiera de stat, a auzit şi a văzut un aparat de zbor de mici dimensiuni care a zburat dinspre Ucraina spre România. Imediat la nivel de sector s-au luat măsuri de informare a structurilor operative din cadrul ITPF Sighetul Marmaţiei, Centrul de Operaţiuni Aeriene Baloteşti şi a autorităţilor ucrainene din punctul de contact Porubne”, a declarat Ilie Poroh, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce se întâmplă dacă dormi mai puțin de 6,5 ore pe noapte? Descoperirea cercetătorilor

Thu Feb 10 , 2022
Potrivit unui nou studiu publicat în revista JAMA Medicine, persoanele care dorm mai puțin de 6,5 ore pe noapte au tendința să consume mai multe calorii în timpul zilei. Iar asta, desigur, se vede în cifrele de pe cântar. Mai mult somn noaptea înseamnă mai puține calorii consumate ziua, este concluzia […]