Partidul Şor cere demisia ministrului de Interne, Ana Revenco

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Fracţiunea Partidului „ŞOR” îi cere ministrului de Interne, Ana Revenco, să-şi dea demisia din funcţie, în caz contrar, va depune o moţiune simplă împotriva ei. Într-un briefing de presă, deputatul Marina Tauber a acuzat-o pe şefa de la MAI că foloseşte Poliţia în interes politic şi că dă afară oamenii din sistem, pentru a-şi numi în funcţii de conducere prieteni, rude şi cumetri.
„Asistăm la un amplu proces de epurări de cadre, care nu au nimic în comun cu meritocraţia şi profesionalismul. Totul se rezumă la demiteri abuzive şi la o banală înlocuire a cadrelor vechi cu oameni loiali actualei puteri, al căror rol este nu să apere cetăţenii şi să stea la straja legii şi a Constituţiei, ci să folosească ilegal aceste pârghii de influenţă în interes pur politic şi de grup, ca instrument de presiune şi şantaj”, a declarat Marina Tauber.  Ea a amintit, în context, despre presiunile asupra şefului batalionului cu destinaţie specială „Fulger”, confirmate şi de o înregistrare audio apărută în spaţiul public, precum şi despre demiterea abuzivă a şefului IP Călăraşi.
„Asta se întâmplă practic în toate inspectoratele de poliţie teritoriale, unde oamenii sunt „încurajaţi”, să plece sau sunt demişi în mod abuziv, din simplul motiv că cineva de sus vrea să-şi numească în funcţii rudele, cumătrii sau prietenii”, a precizat deputatul.  Marina Tauber a amintit şi despre acţiunile poliţiei în timpul campaniei electorale din Bălţi, când toată poliţia era ocupată cu număratul tartinelor şi pateurilor pe care le consumă activiştii Partidului „ŞOR”, în loc să prindă infractorii. Ea s-a referit şi la alte cazuri care au pus poliţia într-o lumină negativă.
„Recent, am asistat la un caz de-a dreptul ruşinos, care a compromis şi mai mult imaginea poliţiei. Este vorba despre reţinerea spectaculoasă a unui biet om, a cărui crimă constă în faptul că a fost prins cu nişte prânzuri în maşină, pregătite de soţia sa, pe care intenţiona să le vândă. Amintiţi-vă şi de descinderile disproporţionate la OrheiLand, când zeci de poliţişti au fost dislocaţi acolo, ca să alunge şi să-i sperie pe copiii care se jucau la tobogane şi caruseluri. A fost mai mult decât evident că aceştia execută un ordin politic, mai ales că în alte regiuni ale ţării parcurile au continuat să activeze fără restricţii, fără ca măcar un poliţist să se apropie de ele”, a accentuat Tauber.

sursa:adevarul.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Comisarii ANPC au dat amenzi de aproape 100.000 de lei în Piaţa Delfinul din Bucureşti. Au fost închişi temporar 11 operatori economici

Thu Feb 10 , 2022
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei în Piaţa Delfinul din Bucureşti, după ce au fost găsite produse expirate, ţinute în condiţii improprii şi mizerie. Au fost închişi temporar 11 operatori economici, iar pentru două unităţi a fost propusă sistarea […]