OMS: pandemia de COVID, pe final în Africa. Care ar fi numărul real de cazuri și decese pe continent

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Continentul african iese din faza de pandemie și se îndreaptă către faza endemică, a declarat joi, 10 februarie, directorul regional pentru Africa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Matshidiso Moeti, în timpul unui briefing de presă, potrivit The Guardian și Reuters.

„Pandemia intră într-o etapă diferită. Credem că se îndreptă, mai ales că ne așteptăm ca rata vaccinării să crească, spre o coexistență cu virusul, spre faza endemică”, a spus dr. Matshidiso Moeti. Directoarea OMS Africa a mai precizat că numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 de pe continent ar putea fi de șapte ori mai mare decât sugerează datele oficiale, iar decesele cauzate de virus ar putea fi de două până la trei ori mai numeroase. „Suntem conștienți de faptul că problemele cu sistemele noastre de supraveghere a răspândirii virusului pe continent – spre exemplu, cu accesul la materiale de testare – au dus la o subestimare a cazurilor”, a arătat Matshidiso Moeti. Declarațiile lui Moeti confirmă ceea ce au suspectat mulți cercetători care au încercat să înțeleagă așa-numitul „paradox al Africii”: de ce rapoartele oficiale din țările africane nu au aceeași distribuție a infectărilor și deceselor ca în alte părți ale lumii. Unii specialiști au sugerat că profilul mult mai tânăr de vârstă din țările de pe continentul african e posibil să fi contribuit la acest paradox, dar există un consens privind o contabilizare semnificativ deficitară în țările cu sisteme slabe de supraveghere a sănătății, care nu au reușit să detecteze în ultimii doi ani nici numărul real al infectărilor, nici pe cel al deceselor.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

171 de centre de vaccinare se vor închide în perioada următoare. Altele vor fi transformate în centre de testare

Thu Feb 10 , 2022
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi, 10 februarie, că, la nivel național au fost identificate 322 de cabinete de vaccinare unde, în ultimele săptămâni, au fost imunizate zilnic mai puțin de zece persoane. 171 dintre aceste centre vor fi închise. „Am identificat 322 de cabinete […]