Mircea Geoană: NATO consideră că diplomaţia şi soluţiile politice sunt de preferat conflictului. Suntem pregătiţi şi pentru ce e mai rău

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a dat asigurări într-o vizită în Lituania, că în cazul izbucnirii unui conflict armat între Rusia şi Ucraina, NATO îşi face „partea” în ceea ce priveşte „vigilenţa, planificarea şi postura de forţă”, însă diplomaţia şi soluţiile politice râmân „calea normală de urmat” în viziunea organizaţiei.
„NATO, în propunerile noastre recente către Rusia, consideră că diplomaţia şi soluţiile politice sunt de preferat conflictului. Dar, de asemenea, suntem pregătiţi pentru ce e mai rău.(…) Luăm diplomaţia drept calea normală de urmat, dar ne facem şi partea în ceea ce priveşte vigilenţa, planificarea şi postura de forţă”, a declarat Mirecea Geoană într-o vizită la Grupul de Luptă NATO din Lituania.  Numărul doi în NATO a explicat că o altă propunere venită din partea Federaţiei Ruse, asupra căreia NATO nu poate face un compromis.  „Ideea de a ne întoarce în istorie înainte de 1997, când a avut loc prima rundă de extindere, acceptând astfel că avem două clase de Aliaţi NATO: cei protejaţi de NATO şi cei care nu sunt”, nu este negociabilă, potrivit secretarului general adjunct.
Liderul NATO este de părere că sunt multe lucruri care trebuie discutate cu Rusia şi că „un mediu de securitate previzibil în Europa este bun pentru noi, este bun pentru ei, este bun pentru Europa şi este bun pentru lume”. „Teritoriul de legătură directă dintre NATO şi Rusia, foarte limitat”   Secretarul general adjunct al NATO a mai arătat că „Rusia vorbeşte despre o încercuire a sa de către NATO”, însă teritoriul de legătură directă dintre NATO şi Federaţia Rusă este unul foarte limitat.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cîrstea, superbă: Sorana revine în Top 30 după opt ani! Când poate trece peste Halep în clasament

Thu Feb 10 , 2022
Dacă Simona Halep (30 de ani) se chinuieşte să-şi croiască drumul înapoi în elita tenisului feminin, în schimb, Sorana Cîrstea pare că a atins maturitatea profesională, la 31 de ani. Scăpată de problemele medicale care i-au afectat cariera, dar şi cu o atitudine schimbată faţă de tenis, după cum spun […]