Medici din România, Marea Britanie și Israel, despre vaccinarea copiilor români între 5 și 11 ani: „Trebuia să înceapă înainte de valul Omicron”

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Autoritățile române vor să vaccineze măcar 20% dintre copiii până în 11 ani, dar în două săptămâni de la începutul campaniei, sub 1% au fost imunizați. Libertatea a vorbit cu trei specialişti români despre dificultăţile campaniei de imunizare în rândul copiilor, în contextul în care nici țările cu cele mai mari rate de vaccinare nu stau foarte bine la categoria de vârstă 5-11 ani.
„E un număr mic şi e normal să fie aşa în condiţiile în care oricum campania de vaccinare nu a mers strălucit“, spune doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Acesta este sceptic cu privire la creşterea numărul de copii vaccinaţi:  „Când am ajuns la vaccinarea celor cu vârsta de 12-17 ani, numărul a fost redus. Iar acum, între 5 şi 11, nu avea cum să fie diferit. Nu cred să fie schimbări în săptămânile care urmează. Iar pe măsură ce numărul cazurilor va scădea, cu atât mai puţine şanse sunt să se schimbe ceva. Vor fi vaccinări, dar va fi aceeaşi situaţie limitată“, explică Adrian Marinescu.

În România sunt aproximativ 1,2 milioane de copii între 5 şi 11 ani și au fost cumpărate doze pentru 22% dintre aceștia, adică 550.000. Potrivit strategiei elaborate de Ministerul Sănătăţii la finalul anului trecut, acesta este și obiectivul de acoperire vaccinală la această categorie de vârstă: 20%. „Explicaţia numărului mic ţine de o tradiţie a vaccinării, de felul în care informaţiile despre vaccin au fost prezentate la nivel de populaţie, în general“, susţine medicul Adrian Marinescu. Acesta crede că imunizarea copiilor din această grupă de vârstă ar fi trebuit să înceapă înainte de valul generat de tulpina Omicron a virusului, întrucât vaccinul are un rol preventiv. Campania de imunizare a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani a început însă la noi pe 26 ianuarie, zi în care România avea diagnosticate aproape 35 de mii de cazuri, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Studiu. Cum s-a degradat democrația în 2021 și a luat avânt autoritarismul. Scorul global, la cel mai scăzut nivel din 2006 încoace

Thu Feb 10 , 2022
Standardele democrației din întreaga lume au continuat să scadă anul trecut, pe fondul pandemiei și al sprijinului tot mai mare pentru autoritarism, astfel că puțin peste 45% din populația lumii a trăit într-o democrație reală în 2021, potrivit Indexului Democraţiei realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), citat de The Guardian […]