Lucian Bode: Suntem pregătiți pentru un eventual aflux de migranți din Ucraina, avem tabere pentru refugiați

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, la Constanţa, că instituţia pe care o reprezintă este pregătită pentru un eventual aflux de migranţi dinspre Ucraina, existând tabere pentru refugiaţi.

“Am avut o şedinţă a CSAT în care fiecare instituţie şi-a prezentat planul de acţiune, în condiţiile în care acest conflict ar începe în perioada următoare. Din punctul nostru de vedere, al Ministerului Afacerilor Interne, am evaluat, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, toate situaţiile posibile de fluxuri de migranţi, un aflux necontrolat de migranţi, şi suntem pregătiţi pentru acest eventual aflux de migranţi dinspre Ucraina.

Avem pregătite acele tabere de primire a eventualilor refugiaţi, avem pregătite echipamentele necesare pentru a alimenta cu energie electrică, spre exemplu, respectivele locaţii, suntem pregătiţi pentru a asigura hrana pentru un număr semnificativ de potenţiali refugiaţi. Deci, una peste alta, Ministerul Afacerilor Interne gestionează componenta care îi revine”, a afirmat Bode, citat de Agerpres.

El a făcut şi un apel la moderaţie către români, în sensul că nu există motive de îngrijorare în eventualitatea unui conflict.

“Aş vrea să fac un apel la moderaţie către toţi românii. România este ţară membră NATO, cu toate consecinţele care decurg de aici. Şi când spun consecinţe, spun siguranţă, securitate. Aşadar, din acest punct de vedere, românii nu au de ce să fie îngrijoraţi cu privire la acest posibil conflict în regiunea noastră”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, după ce a participat la un ceremonial organizat de Poliţia de Frontieră în Portul Constanţa.

sursa:digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

AUR provoacă un nou scandal în Parlament: deputatul Titi Stoica l-a numit „nazist” pe reprezentantul minorității germane

Thu Feb 10 , 2022
Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit „nazist” pe deputatul minorității germane din România, Ovidiu Ganț, miercuri, în comisia de regulament a Parlamentului. Este vorba de un nou episod de agresiune, de această dată verbală, a parlamentarilor AUR după ce, anterior, liderul formațiunii l-a agresat fizic pe ministrul Virgil Popescu chiar de la tribuna […]