Lacul Oașa, una dintre comorile Transilvaniei. Cum ajungi și ce poți face acolo

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Lacul Oașa, una dintre cele mai frumoase întinderi de apă din apropiere de Transalpina, atrage tot mai mulți turiști în fiecare an. Priveliștile din apropierea lacului Oașa sunt unele cu adevărat impresionante.

Despre barajul și lacul Oașa Lacul Oașa este un lac de acumulare pe râul Sebeş, la graniţa judeţelor Alba şi Sibiu. Este situat la altitudinea de 1255 m, în Munţii Şureanu şi este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul râului Sebeş. Zona cu aspect depresionar din jurul lacului impresionează prin imaginea versanţilor acoperiţi cu păduri întinse de molid ce se oglindesc în apele liniştite ale lacului. Ambele maluri care înconjoară lacul pot fi străbătute pe jos sau cu ajutorul maşinii. Lacul Oașa a luat naștere odată cu construirea barajului cu același nume, în anul 1979. Aici, s-a dorit construirea unui baraj din beton, cât mai solid, în vederea unei susțineri de cât mai lungă durată. Detaliile tehnice au fost studiate cu atenție până la stabilirea unei formule ideale pentru zona în care se dorea amplasarea barajului. Lacul rezultat în urma construcției are în prezent o suprafață de 460 de hectare și un volum de 136 milioane metri cubi. Barajul și Lacul Oașa În anul 1980 a fost pusă în funcțiune centrala subterană Gâlceag, care valorificã potențialul energetic înmagazinat în lacul Oașa.

Cum ajungi la Oașa Barajul Oasă este traversat de drumul national DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, ce leagă localitatea Novaci de orașul Sebeș. Aceasta sosea face legătură intre Oltenia și Transilvania și își croiește un drum spectaculos, plin de serpentine prin crestele Munților Parâng, formând o paralela cu Valea Jiului și Valea Oltului.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce boli ascunde pofta de iute? 5 motive pentru care ți-e poftă de alimente picante

Thu Feb 10 , 2022
Pofta de iute, la fel ca pofta de dulce, poate semnala anumite cerințe pe care corpul tău le are. Firește, poate fi vorba pur și simplu despre o plăcere, însă există și situații când pofta de iute poate ascunde probleme cu tiroida sau chiar depresia. Și gravidele poftesc mai des […]