Klaus Iohannis: ”NATO reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai solidă garanție de securitate pentru România”

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

”România își va îndeplini toate angajamentele asumate” în cadrul NATO, alianță care reprezintă ”cea mai solidă garanție de securitate” pentru țara noastră, a declarat președintele Klaus Iohannis, joi, la Craiova, unde a vizitat militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est, a doua unitate operațională a NATO înființată în România.
Șeful statului a reamintit, în acest context, că în anul 2015 au fost înfinițate la București Unitatea NATO pentru Integrarea Forțelor și Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, ”structuri care constituie o parte importantă a măsurilor de reasigurare, iar ulterior de descurajare și apărare pe Flancul Estic”. Ulterior, la Craiova a fost creat Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est, care alături de celeltate structuri și Comandamentul Multinațional de Corp de la Sibiu, ”reflectă hotărârea României, a aliaților și a NATO ca întreg de a lucra împreună, în solidaritate și deplină unitate, pentru a întări postura de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic, în regiunea Mării Negre și în spațiul euroatlantic în ansamblu”, a declarat președintele.
”În ceea ce ne privește, România își va îndeplini toate angajamentele asumate, contribuind astfel la statutul NATO de cea mai puternică și eficientă Alianță de apărare colectivă din istorie”, a adăugat președintele. Klaus Iohannis a mai precizat că evoluțiile situației de securitate din apropierea țării noastre dovedesc că ”măsurile luate de NATO sunt necesare”. În acest context, președintele a salutat din nou decizia SUA și a Franței de a trimite trupe în România, precum și ”angajamentul solid și substanțial al Poloniei în țara noastră”.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Danut Damian

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Ce spune premierul Ciucă despre o mărire a pensiilor şi salariilor în acest an: În funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie

Thu Feb 10 , 2022
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că o eventuală mărire a pensiilor şi salariilor în acest an este legată de bugetul pe care Guvernul îl va avea la dispoziţie, în funcţie de gradul de colectare a veniturilor la stat. “Eu sunt foarte optimist, dar şi realist în […]