George Simion spune că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaţilor: O să continui să fac live pe Facebook

0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

Copreședintele AUR, George Simion, spune că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaţilor, care ar putea interzice transmisiile în direct sau înregistrarea şedinţelor de plen, de Birou permanent sau de comisii. PNL, PSD și UDMR au propus modificarea regulamentului după ce Simion l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului.

„Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor. Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum”, a spus deputatul, citat de Agerpres.

Simion a adăugat că a aflat cu doar 48 de minute înainte de şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de marţi după-amiaza, în care s-a decis convocarea Comisiei de regulament pentru miercuri dimineaţa.

„Ei au făcut noaptea, ca hoţii şedinţă. Cu 48 de minute înainte. Au organizat o şedinţă a Biroului permanent cu un proiect de modificare, discutat la o întâlnire secretă de aseară, dintr-un birou, pentru a nu mai permite să se facă live-uri în Parlament. Convocat cu 48 de minute înainte, eu m-am grăbit, era să fac accident în oraş, au spus că mâine la 9,00 dimineaţa, paralel cu plenul, fiind foarte grăbiţi, trebuie să interzică orice live din Parlament. Comisia de regulament, paralel cu plenul, vrea să lucreze ca să nu mai arătăm noi ce se întâmplă aici. Prin regulament o să ne ia banii de indemnizaţii. Noi tot o să arătăm ce se întâmplă aici şi tot o să spunem hoţului „hoţ” în faţă”, a mai spus Simion.

„Comisia de regulament votează, ridică mâna, îl aduce în plen, pentru că se va prelungi programul plenului – asta s-a votat azi – cât e nevoie, până ce Comisia de regulament aduce şi adoptă noul regulament în care nu avem voie să facem live-uri pe Facebook şi gata. S-a terminat, pumnul în gură pentru Opoziţie. Aşa alege noua putere, condusă de generalul Ciucă, să trateze Opoziţia, să ne pună pumnul în gură”, a adăugat Simion.

Întrebat dacă va iniţia vreun demers la CCR privind noul regulament, el a confirmat: „Sigur că da, şi o să apelăm şi la parlamentarii de la Forţa Dreptei”.

PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale au propus, marţi, un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis marţi după-amiaza să trimită acest proiect către Comisia de regulament care îl va analiza miercuri de la ora 9,00.

Propunerea de modificare a regulamentului Camerei Deputaților permite sancționarea demnitarilor care sunt agresivi sau care înjură, țipă, calomniază în timpul ședințelor Parlamentului. Astfel, deputații care sunt violenți fizic și verbal sau care desfășoară bannere vor fi sancționați cu până la 50% din indemnizație până la 6 luni, li se vor reduce timp de 3 luni luările de cuvânt la 10 secunde. De asemenea, demnitarii sancționați nu vor mai beneficia de funcționarii publici cu statut special, personalul contractual cât și de logistica auto oferită de Secretariatul General al Camerei Deputaților.

sursa:digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Viaţa clujeanului care trăieşte din poker: „Într-o seară am câştigat 145.000 de dolari. Fără disciplină n-ai nicio şansă”

Thu Feb 10 , 2022
Clujeanul Cosmin Joldiş a început să joace poker în facultate şi i-a plăcut aşa de mult încât a devenit jucător profesionist. În circa 10 ani, el a câştigat peste 1,5 milioane de dolari şi spune că va face asta până la pensie. El susţine că „fără disciplină” nu poţi trăi […]