Escrocherii sub ochii îngăduitori ai șefului IPJ Bistrița-Năsăud. Cum păcălea un comisar șef oamenii să-i dea bani

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

În martie 2020, la începutul pandemiei, şeful IPJ Bistrița-Năsăud, comisarul şef Ovidiu Lupşa, afla, de la o femeie care a venit în audienţă, că un subaltern comite ilegalităţi. N-a luat nicio măsură fermă împotriva lui, spune Curtea de Apel Cluj, iar asta „a încurajat menţinerea conduitei infracționale” a poliţistului, care a continuat cu escrocheriile.

De trei ani, Ana Maria B. aştepta ca poliţia să-i soluţioneze plângerile depuse împotriva fostului soţ, pentru violenţă în familie. Ştia că dosarul e la Poliția Municipiului Bistrița, dar într-o zi, prin octombrie 2019, un comisar-şef a sunat-o şi a chemat-o la Inspectoratul Judeţean, dându-i de înţeles că el se ocupă acum de caz. I-a cerut să plătească expertiza din dosar Peste o lună, acelaşi comisar-şef i-a cerut femeii să se vadă cu el, ca să discute „probleme legate de dosar”. S-au întâlnit pe holul spitalului unde Ana Maria lucra, iar poliţistul a anunţat-o că, „pentru soluționarea rapidă a dosarului, ar trebui ca fostului soț să i se facă o expertiză medico-legală psihiatrică”. Expertiza costa vreo 2.700 de lei şi „nici Parchetul, nici Poliția nu au fonduri”, i-a explicat poliţistul femeii, propunându-i să dea ea banii, prin el. Era o înșelătorie. Legea prevede că doar statul e cel care plăteşte efectuarea expertizelor dispuse într-un dosar. În plus, subliniază judecătorii, în motivarea decizie prin care poliţistul a fost condamnat, şi dacă, prin absurd, cineva s-ar oferi să achite o expertiză, banii ar trebui viraţi direct în contul celor de la medicină legală, şi nu în buzunarul organului de urmărire penală. Mai mult, subliniază instanţa, o expertiză medico-legală psihiatrică costă maximum 180 de lei. Neştiind aceste lucruri, Ana Maria a mers pe încredere cu poliţistul şi a fost de acord să-i dea banii ceruţi, nebănuind că e victima unei escrocherii.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mesajul secretarului general al NATO, înainte de sosirea în România: „Vom apăra toți aliații, indiferent de dimensiunea sau locul lor pe hartă”

Thu Feb 10 , 2022
Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, scrie, într-un editorial apărut în prestigioasa publicație britanică The Economist, despre situația de securitate de pe frontul estic al NATO. Diplomatul evocă faptul că „toate țările suverane au dreptul de a-și alege propria cale” invocă textul fondator al Alianței referitor la sistemul colectiv […]