De ce nu e bine să mănânci zilnic ouă fierte?

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Ouăle fierte sunt o sursă excelentă de proteine și sunt și sățioase, motiv pentru care multe femei adoptă dieta cu ouă fierte, o dietă destul de restrictivă după părerea nutriționiștilor.

Ouăle fierte sunt o sursă excelentă de proteine și sunt și sățioase, motiv pentru care multe femei adoptă dieta cu ouă fierte, o dietă destul de restrictivă după părerea nutriționiștilor. Deși această dietă face furori pe Internet, aceasta vine la pachet și cu efecte adverse.

Efecte adverse în urma consumului de ouă fierte

Deși se numește „dieta cu ouă”, nu te gândi că acestea sunt singurele ingrediente din meniu. Potrivit Women’s Health această dietă include proteină slabă, legume, fructe și grăsimi (unt, maioneză și ulei de cocos) și presupune consumul a două ouă la micul dejun alături de un fruct, iar mai apoi pentru prânz și cină legume cu ouă sau alte proteine slabe. Problema consumului excesiv de ouă ține de faptul că acestea nu oferă organismului toți nutrienții necesari.

În această dietă trebuie să eviți alimentele procesate și legume precum cartofii, porumbul, păstăile și leguminoasele, dar și fructe ca banane, ananas, mango, fructe uscate și sucuri. Un motiv pentru care această dietă nu este ideală pentru sănătate ni-l oferă un nou studiu care vorbește despre importanța consumului zilnic de cereale integrale în sănătatea cardiovasculară și cum te poate ajuta să slăbești.

Câteva ouă fierte consumate într-o zi, la micul dejun sau ca gustare, nu fac rău nimănui. Dar consumate zilnic? Trebuie luat în calcul și faptul că ouăle sunt o sursă de colesterol și grăsimi saturate.

 

sursa:csid.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Opt oameni s-au urcat în România în „cutia groazei”, sub un camion, și au fost găsiți înghețați și inconștienți, în Austria

Thu Feb 10 , 2022
Opt oameni s-au urcat în România în „cutia groazei”, sub un camion, și au fost găsiți înghețați și inconștienți, în Austria Polițiștii din Austria au salvat 8 oameni de la moarte dintr-o cutie montată sub un camion care îi adusese din România. Cei opt erau înghețați și unii dintre ei […]