Ciucă, despre tensiunile Rusia-Ucraina: Toată lumea este îngrijorată. Suntem pregătiți să facem față oricăror provocări

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Premierul Nicolae Ciucă spune că „toată lumea este îngrijorată” de situația de la granițele Ucrainei și că acumulaeea de dispozitive militare rusești nu face parte din scenariile normale ale exerciţiilor militareDiplomaţia trebuie să prevaleze pentru a rezolva aceste tensiuni, mai spune premierul.

Putem să vedem cât se poate de clar că există o creştere a dispozitivului militar al Federaţiei Ruse atât la graniţa de est a Ucrainei, cât şi în peninsula Crimeea şi în Belarus. Este, de asemenea, foarte clar că toate aceste dispozitive nu fac parte din scenariile normale ale exerciţiilor militare şi, de altfel, discuţiile care au fost publice până în momentul de faţă ne lasă să înţelegem că dispozitivul miliar este pregătit pentru ceva anume. Totuşi, consider că diplomaţia şi soluţia diplomatică în continuare trebuie să prevaleze unei soluţii militare”, a spus Ciucă la Antena 3.

În ceea ce priveşte situaţia în care ne găsim, cred că este foarte important să subliniem faptul că atât timp cât suntem ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice, garanţiile de securitate constituiun element de siguranţă pentru ceea ce înseamnă apărarea noastră, ca ţară, şi apărarea noastră în interiorul Alianţei Nord Atlantice”, a adăugat el.

Premierul spune că în toată lumea există îngrijorări legate de Rusia.

sursa:digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Bilanț COVID în scădere: puțin peste 26.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Thu Feb 10 , 2022
Autoritățile au anunţat joi, 10 februarie, 26.466 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore după efectuarea a 87.580 de teste rapide și PCR. Gradul de pozitivare a ajuns la 30,21%. Au fost raportate 139 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință. La […]