Ce se întâmplă dacă dormi mai puțin de 6,5 ore pe noapte? Descoperirea cercetătorilor

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Potrivit unui nou studiu publicat în revista JAMA Medicine, persoanele care dorm mai puțin de 6,5 ore pe noapte au tendința să consume mai multe calorii în timpul zilei. Iar asta, desigur, se vede în cifrele de pe cântar.

Mai mult somn noaptea înseamnă mai puține calorii consumate ziua, este concluzia oamenilor de știință de la Universitatea Chicago. În studiul lor, experții au înrolat 80 de adulți, femei și bărbați, cu un indice de masă corporală între 25 și 30 și i-au întrebat câte ore dorm pe noapte.

Cei care au răspuns că dorm mai puțin de 6,5 ore și au întrunit celelalte condiții de participare la studiu (polisomnografie, testul de toleranță la glucoză și alte analize de sânge) au fost păstrați în cadrul cercetării.

Participanții au fost apoi monitorizați pe o perioadă de 2 săptămâni astfel încât să fie observate diferențele în ceea ce privește orele de somn și obiceiurile alimentare din timpul zilei. Cercetătorii au sesizat că persoanele din grupul consiliat, deci cei care au adăugat cel puțin 1,2 ore de somn pe noapte, au consumat cu 270 de calorii mai puțin în timpul zilei.

Fiecare oră în plus de somn pe noapte contează!

Corelând rezultatele obținute, cercetătorii au calculat că fiecare oră în plus de somn pe noapte este asociată cu aproximativ 160 de calorii în minus consumate ziua.

Studii precedente au arătat că somnul insuficient este strâns legat de stimularea apetitului și pofta de dulce și fast-food, crescând astfel riscul de obezitate.

Această descoperire infirmă mitul confirm căruia mai multe ore de somn pe noapte ar duce la îngrășare. Din contră, arată clar cum odihna ajută la creșterea energiei și suprimarea apetitului.

Din păcate, mai mult de o treime din populația adultă din SUA are probleme cu somnul, lucru valabil și în cazul românilor.

Recomandările specialiștilor este să dormim între 7 și 9 ore pe noapte, însă grijile zilnice, pandemia, frica de boală, stresul la locul de muncă, utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice și mulți alți factori contribuie la tulburările de somn și afecțiunile asociate acestora, cum ar fi dereglările hormonale, hipertensiunea arterială, infarctul, accidentul vascular cerebral sau boala Alzheimer.

 

sursa:csid.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Secretul Deliei Rus, artista care are milioane de accesări pe YouTube: „Le-am scris în timp ce plângeam”

Thu Feb 10 , 2022
Delia Rus, artista casei de discuri Roton Music, a reuşit performanţa să aibă milioane de urmăritori pe YouTube. „Sunt piese pe care le-am scris în timp ce plângeam” dezvăluie cântăreaţa de succes. Delia Rus, artista din Galaţi, este supranumită artista care alină suflete sau „Mama răniţilor”, aşa cum îi mai […]