Cătălin Drulă anunță organizarea Congresului USR anul acesta. Ce spune despre o posibilă candidatură

0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a declarat, miercuri seară, la Digi 24 că cel mai probabil un congres pentru alegerea viitorului președinte al partidului va avea loc în acest an, însă nu a fost stabilită o dată concretă. Mai mult, Drulă nu a anunțat dacă va candida pentru funcția de șef al partidului.
„Nu am avut încă o discuție în Biroul Național, cred că anul acesta. Principalul punct necunoscut este situația pandemică, pentru că există o mare componentă de adunări publice și nu cred că ar fi responsabil din partea noastră”, a declarat Cătălin Drulă, miercuri seara, la Digi 24. Acesta a afirmat că nu știe dacă va candida la viitorul Congres. Întrebat dacă alte persoane și-au anunțat intenția, Drulă a spus că până în prezent nu s-a vehiculat niciun nume. Cătălin Drulă a declarat că unul dintre obiectivele mandatului său este acela de a finaliza fuziunea dintre cele două partide, USR și PLUS. „Noi provenim din două organizații diferite care au fuzionat. Acest proces trebuia să se încheie cu alegerea unui președinte unic, care a fost Dacian Cioloș. Probabil că fiind în poziția de a alege unul dintre președinții celor două organizații lucrurile au fost mai dificile. Eu cred că de ieri suntem într-o nouă epocă. Eu nu am fost președinte nici la USR, nici la PLUS, sunt în interimat. E nevoie de timp și o altfel de inspirație de leadership pentru a desăvârși unirea. Pentru mine o prioritate este unitatea și desăvârșirea acestei fuziuni”, a mai explicat Cătălin Drulă. Fostul ministru al transporturilor a mai spus că a aflat de demisia lui Dacian Cioloș în ședința de luni și că nu comentează gestul său.
Dacian Cioloş și-a anunțat oficial demisia din funcția de președinte al USR, într-o conferință de presă susținută luni seară la sediul partidului. Cioloș a transmis că nu va candida la viitorul congres extraordinar al partidului. Și Dan Barna a anunțat marți că nu va candida la viitorul congres al partidului pentru funcţia de preşedinte și a precizat că are toată încrederea în președintele interimar Cătălin Drulă. Dacian Cioloș a demisionat luni din funcția de președinte al partidului după ce Biroul Național nu a votat programul său de reforme. Interimatul va fi asigurat de Cătălin Drulă, a mai anunțat Cioloș. Dacian Cioloș a ocupat funcția de președinte al USR timp de 4 luni. El a câștigat alegerile din octombrie cu un scor de 50,9% și l-a învins pe contracandidatul său Dan Barna, care a obținut un scor de 49,1%.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

AUGUSTIN VIZIRU NU POATE REZISTA TENTAȚIEI! A VĂZUT „CALEA” LIBERĂ ȘI A PROFITAT DE SITUAȚIE!

Thu Feb 10 , 2022
„Bad boy-ul” din telenovele, Augustin Viziru, s-a cumințit de când a devenit tată, însă, din când în când, își permite să-și facă micile plăceri! Pe lângă poker, actorul pare să aibă o slăbiciune și pentru fast-food. CANCAN.RO l-a surprins în „plină acțiune” și vă prezintă imaginile exclusive!  Agenda încărcată și timpul limitat, […]