Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a părăsit şedinţa Parlamentului, după ce PAS a refuzat să amâne examinarea proiectului ce ţine de „pre-vetting”

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor a părăsit şedinţa Parlamentului joi, 10 februarie, după ce majoritatea PAS a refuzat să amâne examinarea proiectului de lege referitoare la „pre-vetting”. „Nu putem înţelege lipsa de reacţie şi atitudinea neclară faţă de recomandările Comisiei de la Veneţia, în spirit constructiv am propus crearea unui grup de lucru în Parlament, în scopul aducerii legislaţiei R.Moldova în conformitate cu recomand Comisiei de la Veneţia. Cu părere de rău, am fost refuzat şi de plen şi de Biroul permanent. Considerăm că trebuie să îndeplinim recomandările partenerilor şi să găsim consens larg. Considerăm că proiectul conţine mai multe formulări neclare lipsite de mecanisme de reglementare şi trebuie discutat. În această situaţie, când dvs insistaţi în ciuda a ceea ce spune Comisia de la Veneţia şi experţii din ţară, să promovaţi acest proiect în lectura a doua, fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor părăseşte sala de şedinţe a Parlamentului”, a anunţat Vlad Batrîncea, vicepreşedinte al Parlamentului. Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, spune că veritabila reformă a justiţiei va începe abia odată cu punerea în aplicare a legii privind pre-vettingul candidaţilor la funcţia de membru CSP şi CSM. Potrivit oficialului, curăţarea organelor de autoadministrate din justiţie de elemente toxice şi corupte va reprezenta primul pas spre curăţarea definitivă a sistemului justiţiei, notează IPN. Litvinenco spune că proiectul privind evaluarea candidaţilor la funcţia de membru CSP şi CSM este unul agreat cu partenerii externi ai ţării şi are expertiza Comisiei de la Veneţia. Ministrul Justiţiei recunoaşte că în cele câteva luni de mandat al actualului Guvern reforma justiţiei n-a fost demarată decât prin modificarea legislaţiei care să permită o adevărată schimbare. Litvinenco spune că proiectul evaluării candidaţilor la funcţia de membru CSP şi CSM va pune bazele unei justiţii sănătoase în Republica Moldova, fiind promovate în funcţii doar persoane profesioniste şi oneste.

sursa:adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Gigi Becali: „Îl ofertez pe Omrani de la CFR, îi dau 500.000 € la semnătură!”

Thu Feb 10 , 2022
Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că îi va face joi o ofertă lui Billel Omrani (28 de ani). Atacantul e în ultimele 6 luni de contract cu CFR Cluj și poate semna cu orice alt club. FCSB s-a apropiat la 6 puncte de CFR Cluj, iar situația din clasament l-a convins pe […]