Avertisment pentru consumatori: Crenvurști de porc cu puțină carne și până la 11 E-uri

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Unii crenvurști de porc din comerț conțin doar 10% carne de porc, reiese dintr-o analiză realizată de Organizația de Protecție a Consumatorilor InfoCons. Specialiștii atrag atenția că toate produsele analizate au în compoziție E-uri, dintre care 52,63% au mai mult de 5 aditivi alimentari
Potrivit InfoCons, au fost analizate 19 de produse de la producători/distribuitori precum SC Fox Com Serv SRL, Meda Prod 98 SA, SC Caroli Foods Group SRL, SC Aldis SRL, Auchan Romania SA, Lidl Discount, Carrefour Romania SA, Kaufland Romania SCS. Astfel, ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor, InfoCons a constatat că, din punct de vedere al procentajului de carne de porc, aceasta se regăsește într-o proporție cuprinsă între 10 și 93% din compoziție. „Există și produse care sunt comercializate sub denumirea «Crenvurști carne de porc», însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor”, potrivit studiului InfoCons. Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție, InfoCons a constatat că: 57,89% au în compoziție apă, fiind și cel de-al doilea ingredient 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient 42,11% nu menționează proveniența ingredientului principal, însă menționează proveniența altor ingrediente, cum ar fi șoriciul Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc: 100% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).

InfoCons: Totodată, InfoCons a publicat lista cu produsele tip crenvurști de porc care au peste 5 aditivi alimentari. Potrivit specialiștilor, Fox Crenvurști de Porc extra au cei mai mulți aditivi și E-uri, respectiv 11. Urmează Elit Crenvurști cu Porc și Caroli Cremwurști de Porc Extra, cu 9 aditivi alimentari. Cei mai puțini au Auchan Crenvurști din carne de porc și Caroli Cremwurști de Porc Extra VRAC – 6.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Victor Rebengiuc împlineşte 89 de ani. Ministerul Culturii: „Colos al scenei româneşti, cu un talent artistic excepţional”

Thu Feb 10 , 2022
Victor Rebengiuc, „colos al scenei româneşti, cu un talent artistic excepţional, a reuşit să fie de-a lungul vieţii în slujba publicului”, împlineşte joi vârsta de 89 de ani, fiind omagiat de Ministerul Culturii. Apostol Bologa sau Ilie Moromete sunt, astăzi, personaje memorabile asociate, firesc, cu Victor Rebengiuc, sărbătoritul zilei de […]