Arhitectul Radu Negoiță, despre garsoniera de 11 mp din Cluj: „Totul pornește de la cât respect cerem noi pentru viața noastră”

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Un anunț imobiliar din Cluj a devenit viral pe Facebook, cu zeci de mii de comentarii și distribuiri în numai 48 de ore. Motivul? Garsoniera de numai 11 mp era dată spre închiriere pentru 200 de euro. Arhitectul Radu Negoiță spune, într-o discuție cu Libertatea, că și spațiile mici pot fi transformate în locuințe practice, în anumite condiții. Amintește că metropolele lumii au spații locuite chiar mai mici: apartamentele-sicriu din Hong Kong măsoară între 2 și 9 metri pătrați.
„Garsoniera este complet mobilată și utilată, centrală termică pe bloc, situată la etajul 4 din 4, cheltuieli lunare mici. Preț: 200 de euro (ușor negociabil)”, se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook a firmei de imobiliare Panoramic din Cluj. Faptul că garsoniera are numai 11 mp i-a făcut pe internauți să se întreacă în ironii. 53.000 de comentarii și 11.000 de distribuiri s-au strâns până acum. Potrivit agenției imobiliare, garsoniera a fost închiriată repede, la prețul de 180 de euro.

„Nu este cea mai mică garsonieră, din câte am văzut. Există, în lume, chiar și mai mici. Există și la marginea Bucureștiului astfel de locuințe, de nefamiliști. Pentru cine a văzut filmul vechi românesc «Occident», ele erau considerate, în comunism, locuințe sociale de nivel foarte scăzut. Este adevărat că 11 mp este extrem de puțin pentru o locuință în care vrei să-ți petreci mai multe ore pe zi sau ani din viață”, spune arhitectul Radu Negoiță, într-o discuție cu Libertatea.  37 mp, suprafața minimă pentru garsoniere Potrivit legii 114/1996, în România, garsonierele ar trebui să respecte standardele în vigoare – nu ar trebui să fie mai mici de 37 de mp, explică arhitectul. Sunt exceptate de la această regulă însă blocurile construite înainte de 1996, cum pare și cel din Cluj-Napoca.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Trei persoane și-au pierdut vederea după ce au fost operate la spitalul din Miercurea Ciuc. Ce arată ancheta internă

Thu Feb 10 , 2022
Trei persoane și-au pierdut vederea după ce au fost operate de cataractă, la mijlocul lunii ianuarie, în secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc. Unitatea medicală a finalizat acum ancheta, iar potrivit reprezentanților instituției, au fost dispuse o serie de măsuri, cum ar fi revizuirea […]