24.000 de gâște cu gât roșu au venit în România din Siberia, un număr-record pentru țara noastră

0 0
Read Time:50 Second

Un număr-record de gâște cu gât roșu a fost anunțat de Societatea Ornitologică Română (SOR), după ce biologii au făcut pe teren recensământul păsărilor care au migrat din Siberia la noi în țară, anunță site-ul societății.
Lunile de iarnă înseamnă pentru ornitologii de la SOR și monitorizarea gâștelor cu gât roșu (Branta ruficollis). Echipele de biologi care au fost pe teren în luna ianuarie pentru recensământ au avut de înfruntat frig, ploaie și vânt. S-au întors însă cu vești bune! Pentru al doilea an la rând, SOR raportează un nou record la gâștele cu gât roșu care iernează în România: aproape 24.000 de exemplare. Zonele în care au fost numărate cele mai mari concentrații de păsări au fost Bărăgan, Dobrogea litorală și Delta Dunării. „Datorită suspendării vânătorii și în acest an la speciile migratoare, gâștele au fost extrem de liniștite, fapt ce ne-a facilitat implementarea schemei de monitorizare”, spune managerul proiectului „Life for Safe Flight” din partea SOR, Emil Todorov.

libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

UN NOU MARTOR-CHEIE ÎN CAZUL RAISEI, FETIȚA UCISĂ PE TRECEREA DE PIETONI DE UN POLIȚIST. AVOCATUL FAMILIEI VICTIMEI: “AU GĂSIT-O ȘI O VOR ADUCE LA AUDIERI”

Thu Feb 10 , 2022
Anchetatorii au găsit-o pe femeia care conducea în spatele lui Constantin Popescu, polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și a rănit-o pe prietena ei, Marina. Martorul-cheie va fi adus la audieri, iar încadrarea faptei ar putea fi schimbată. Anunțul a fost făcut de Adrian Cuculis, avocatul […]