171 de centre de vaccinare se vor închide în perioada următoare. Altele vor fi transformate în centre de testare

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi, 10 februarie, că, la nivel național au fost identificate 322 de cabinete de vaccinare unde, în ultimele săptămâni, au fost imunizate zilnic mai puțin de zece persoane. 171 dintre aceste centre vor fi închise.

„Am identificat 322 de cabinete de vaccinare care au o activitate redusă în ultimele două săptămâni, adică mai puțin de zece doze administrate zilnic. Ieri am avut o ședință împreună cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și Direcțiile de Sănătate Publică și analizând fiecare cabinet în parte, 171 își vor încheia activitatea în perioada următoare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală de presă despre evoluția campaniei de vaccinare. „Parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare, acolo unde permite circuitul și accesibilitatea pentru pacienți, mai ales în mediul rural. De asemenea, o parte din centre vor funcționa în format hibrid, în sensul în care va exista atât activitate de vaccinare, cât și de testare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță, care a dat în acest context exemplul centrului de tip drive-thru din Deva, care deja și-a început activitatea și ca centru de testare.

Gheorghiță anunță o etapă de regândire a campaniei de vaccinare În ce privește calendarul livrărilor de vaccin, Valeriu Gheorghiță a precizat că vineri, 11 februarie, România va primi aproximativ 177.600 de doze Moderna, iar pe 18 februarie, alte 176.400 de doze. De asemenea, pe 14 și 15 februarie, în România vor ajunge aproximativ 639.000 de doze de ser Pfizer, din care peste 216.000 sunt dozele standard pentru populația de peste 12 ani, iar aproximativ 423.000 de doze vor fi doze „ready to use”, care pot fi folosite „fără să mai necesite reconstituire cu ser fiziologic”, a explicat Gheorghiță.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

„Nu acceptați calul troian” 15 organizații civice le cer senatorilor să nu voteze lărgirea interceptărilor prin Codul Comunicațiilor

Thu Feb 10 , 2022
Un număr de 15 organizații neguvernamentale solicită senatorilor, printr-o scrisoare deschisă, lansată joi, respingerea proiectului de lege care modifică prevederile Codului Comunicațiilor și care lărgește interceptările efectuate de serviciile secrete sau retrimiterea sa la comisiile de specialitate. Acestea susțin că lărgirea interceptărilor nu trebuie realizată prin Codul Comunicațiilor, ci prin […]