Visul lui Ryoyu Kobayashi a devenit realitate :Prima medalie pentru Japonia la Jocurile Olimpice

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Ryoyu Kobayashi a devenit campion olimpic pe trambulina normală, el aducând astfel prima medalie pentru Japonia la această ediție a Jocurile Olimpice.

Săritorul în vârstă de 25 de ani și-a văzut visul cu ochii, ieri, pe trambulină normală de la Zhangjiakou și într-un fel a salvat acest sport în țara sa.

„Dacă un japonez va câștiga, cu siguranță viitorul acestui sport în patria mea se va schimba, el atârnă de o medalie, una pe care o vreau și pe care cred că sunt în poziție să o câștig”, spunea Ryoyu Kobayashi înainte de a lua startul în cele două manșe.

Forma sa din acest sezon îl îndreptățea să spună aceste lucruri, el câștigând Turneul celor patru trambuline, iar concursul de ieri a dovedit că nu erau vorbe goale.

Două evoluții perfecte pentru Kobayashi

Kobayashi a avut o săritură de 104,5 metri în prima manșă și un total de 145,4 puncte, ceea ce l-a făcut liderul clasamentului. În a doua a sărit 99,5 metri, cumulând 129,6 puncte, totalul său fiind de 275.

„Nu-mi vine să cred, am avut două evoluții perfecte. Sunt extrem de fericit”, a spus Kobayashi.

„Adevărul e că nimeni nu te bagă în seamă dacă nu ești campion olimpic. Prima mea ediție de care îmi aduc aminte este cea de la Vancouver, când Simon Ammmann s-a impus pe ambele trambuline”, a spus el înainte de JO.

Podiumul a fost completat de Manuel Fettner (Austria) cu 270,8 puncte, și de Dawid Kubacki (Polonia), cu 265,9 puncte. Ryoyu Kobayashi este favorit și în concursul de pe trambulina mare, cele mai multe concursuri din Cupa Mondială desfășurându-se pe astfel de trambuline, care au punctul de construcție între 100 și 169 de metri.

 

sursa: gsp.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Danut Damian

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Misteriosul dublu campion olimpic, care încearcă o săritură considerată imposibilă pentru om: „Când promit ceva, e ca un lanț în jurul gâtului”

Wed Feb 9 , 2022
Patinatorul japonez Yuzuru Hanyu încearcă să scrie din nou istorie, el propunându-și să câștige din nou aurul la Jocurile Olimpice, dar și să prezinte o săritură pe care nimeni nu a mai făcut-o până acum. Deși este un sportiv internațional, despre viața sa dincolo de gheață se știu foarte puține.  […]