O primărie din Botoșani oprește iluminatul public noaptea din cauza facturilor prea mari. „Situația e gravă”

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Primăria orașului Flămânzi din județul Botoșani a anunțat că va opri iluminatul public între orele 23 și 4 pentru că facturile la electricitate au crescut de patru ori, relatează Agerpres.
Primarul Dan Oloeriu a precizat că, în luna decembrie 2021, administraţia publică a primit o factură pentru energie electrică de 59.000 de lei, în condiţiile în care în luna ianuarie a anului trecut cheltuielile pentru electricitate au fost de 14.000 de lei. „Situaţia este gravă, pentru că această creştere este teribil de mare. În ritmul acesta nu avem nicio şansă să mai facem şi altceva, adică să mai facem şi investiţii. Noi ne-am prins o anumită sumă de bani în buget, dar, când am văzut facturile venite, am tras concluzia că trebuie să facem rectificări serioase ca să acoperim”, a afirmat Oloeriu. Primăria se plânge că, pe lângă sumele pe care trebuie să le plătească pentru iluminat public, trebuie să acopere şi costurile cu energia pentru toate unităţile publice din subordinea sa. Primarul din Flămânzi susţine că va încerca să găsească soluţii alternative pentru producerea de energie electrică, pentru a evita facturile mari. Printre soluțiile discutate se numără construirea unui parc de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de circa zece hectare.

 

sursa: libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce fericită este Mirela Popa, fosta soție a lui Bogdan Stelea, după ce s-a recăsătorit! Cum arată și cine este actualul ei partener. Orice femeie ar invidia-o!

Wed Feb 9 , 2022
Mirela Popa, fosta soție a lui Bogdan Stelea, duce o viață de prințesă în Dubai. La vara lui 2021, șatena s-a recăsătorit. Cine este actualul ei partener? Mirela Popa, fosta parteneră de viață a lui Bogdan Stelea, s-a mutat în Dubai din anul 2015. Creatoarea de modă mărturisea că voia […]