Misteriosul dublu campion olimpic, care încearcă o săritură considerată imposibilă pentru om: „Când promit ceva, e ca un lanț în jurul gâtului”

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Patinatorul japonez Yuzuru Hanyu încearcă să scrie din nou istorie, el propunându-și să câștige din nou aurul la Jocurile Olimpice, dar și să prezinte o săritură pe care nimeni nu a mai făcut-o până acum. Deși este un sportiv internațional, despre viața sa dincolo de gheață se știu foarte puține. 

Acum sunt alte vremuri, iar competiția e acerbă, mai ales că niponul în vârstă de 27 de ani abia a revenit în decembrie anul trecut după o accidentare gravă.

Cu toate acestea, el își propune să prezinte în concursul olimpic un cvadruplu Axel, săritură pe care nu a mai aterizat-o nimeni într-o întrecere oficială. 

„Atunci când ai pe tine echipamentul pe care scrie Japonia trebuie să câștigi. Jocurile Olimpice nu sunt un concurs demonstrativ, ci un loc unde să te impui”, a spus el citat de Japan Times.

Yuzuru Hanyu și un obiectiv imposibil: „Poate cineva să se rotească de 5 ori în aer?”

Primul titlu l-a cucerit la Soci, iar pe al doilea la PhyeongChang, având probleme la unul dintre ligamentele de la gleznă, aceeași la care s-a accidentat din nou anul trecut, ceea ce l-a făcut să rateze întregul sezon de Grand Prix.

A revenit în decembrie la campionatele naționale și acolo a prezentat un cvadruplu Axel pe care l-a aterizat pe ambele picioare. Unii consideră această săritură dincolo de capacitatea omului.

„E o luptă cu gravitația, ai timp suficient să faci aproape cinci rotații în aer? aceasta este întrebarea”, a spus cvadruplul campion mondial Kurt Browning, acum în vârstă de 55 de ani, primul care a reușit o săritură cvadruplă de orice tip într-un concurs oficial.

 

sursa: gsp.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Oana Roman a petrecut un „weekend dezastruos” la munte

Wed Feb 9 , 2022
Oana Roman (45 de ani), soțul ei, Marius Elisei (35 de ani), și fiica lor, Isabela Maria (7 ani), au mers weekendul trecut la munte, mai precis la Poiana Brașov. În mediul online, prezentatoarea TV a dezvăluit că experiența nu a fost una tocmai plăcută. Oana Roman a petrecut un „weekend […]