Marea Britanie vrea să renunțe la izolarea persoanelor cu COVID-19 de la finalul lui februarie

0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat intenția de a pune capăt tuturor restricțiilor anti-COVID-19 care încă mai există în Anglia, inclusiv cea de izolare. Marea Britanie ar putea renunța la restricțiile anti-COVID-19 la finalul lunii februarie, cu o lună mai devreme decât era prevăzut înainte, potrivit BBC. Regulile actuale prevăd ca orice persoană testată pozitiv cu coronavirus să se autoizoleze timp de cel puțin cinci zile. Boris Johnson le-a spus parlamentarilor de la Londra că ultimele restricții ar putea fi eliminate mai devreme dacă tendințele încurajatoare din prezent în privința situației epidemiologice se vor menține. Data inițială de ridicare a restricțiilor era de 24 martie.
„În cazul în care ca tendințele încurajatoare actuale continuă, mă aștept să putem pune capăt ultimelor restricții interne – inclusiv cerința legală de autoizolare în cazul testării pozitive – cu o lună mai devreme”, a spus premierul britanic, conform Libertatea. El a menționat că noua strategie va fi prezentată după pauza parlamentară de o săptămână de la jumătatea lunii februarie. Citește și: Avertismentul specialiștilor: Omicron este atât de infecțios încât se transmite direct prin aer Citește și: Studiu: varianta Omicron a înlocuit Delta în România. Când s-ar putea termina valul cinci Citește și: Epidemiolog american: „A încerca să oprești Omicron este ca și când încerci să oprești vântul” Citește și: Peste 65% dintre români cred că pandemia COVID-19 a fost provocată de elite globale Autoritățile britanice au semnalat că marți au fost înregistrate 66.183 de cazuri noi de COVID și 314 decese. În momentul de față, 1.421 de persoane cu COVID-19 sunt spitalizate. Rata de vaccinare cu cel puțin două doze pentru persoanele de peste 12 ani din Marea Britanie este de aproximativ 85%.
Mai mult, vor urma relaxări și în privința regulilor care îi vizează pe călătorii care ajung în Marea Britanie. Din 11 februarie, persoanele care sunt vaccinate complet și intră pe teritoriul țării nu vor mai trebui să se testeze. Persoanele nevaccinate nu vor mai trebui să fie izolate, dar testările rămân obligatorii în cazul lor. Momentan, cele patru națiuni ale Regatului Unit au reguli diferite privind autoizolarea. În Anglia și Irlanda de Nord, persoanele cu simptome de COVID-19 sau testate pozitiv printr-un test PCR sau antigen trebuie să se autoizoleze imediat și pot ieși din izolare după cinci zile, dacă au două teste rapide cu rezultat negativ, efectuate la o distanță de 24 de ore între ele. Totodată, în Scoția și Țara Galilor, oamenii trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin șapte zile.

 

sursa: unica.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Replica lui Stoican după acuzațiile lui Prunea: „Îmi consum energiile pentru a salva cel mai mare brand din sportul românesc”

Wed Feb 9 , 2022
Florin Prunea (53 de ani), fost președinte la Dinamo și la CSMS Iași, a reaprins securea războiului cu Flavius Stoican (45 de ani), lăsând de înțeles că antrenorul i-ar fi propus lui Gigi Becali în 2018, atunci când era antrenor în Copou, să “trântească” meciul cu FCSB. Flavius Stoican a […]