INTERVIU | Politologul Cristian Preda, despre demisia lui Dacian Cioloș: „USR își taie craca de sub picioare”

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Într-un interviu pentru Libertatea, politologul Cristian Preda cataloghează demisia lui Dacian Cioloș drept „un gest de abandon”, făcut la primul hop întâlnit, și afirmă că USR arată încă o dată că nu e pregătit să facă opoziție.
Dacian Cioloş și-a anunțat oficial demisia din funcția de președinte al USR luni seară, după ce Biroul Național al partidului i-a respins programul de reforme. Interimatul va fi asigurat de Cătălin Drulă, care a promis că va face opoziție „pe bune”.  Politologul Cristian Preda crede însă că retragerea lui Cioloș zdruncină încrederea electoratului USR și nu exclude ca partidul, care la ultimul sondaj era creditat cu 12,5% și se afla pe locul patru în intenția de vot, să scadă sub 10%. Acesta subliniază și că disputele din interiorul partidului s-ar putea înmulți în perspectiva unui nou congres.  „De când a pierdut guvernarea, USR nu a definit un profil de opoziție robustă și responsabilă. S-a victimizat, în loc să caute cine a fost vinovat pentru eșec și în interior, nu doar în afară; s-a miorlăit, în loc să critice argumentat adversarii, iar acum și-a permis luxul de a-l schimba pe președintele pe care îl desemnase cu doar patru luni în urmă. USR își taie craca de sub picioare, cu sentimentul că vede în această autosubminare un gest eroic”, spune Cristian Preda în interviul pentru Libertatea.  Cristian Preda este decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, a fost deputat european zece ani, din partea PDL și PMP și i-a consiliat pe președinții Emil Constantinescu și Traian Băsescu.

sursa: libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

ADELE, ȚINUTĂ SUPERBĂ LA GALA BRIT AWARDS 2022. DETALIUL CARE A ATRAS ATENȚIA TUTUROR

Wed Feb 9 , 2022
Adele a atras toate privirile la Gala Brit Awards 2022, arătând spectaculos pe covorul roșu într-o rochie neagră superbă. Totuși, un alt detaliu a atras atenția tuturor: inelul uriaș cu diamant de pe degetul ei inelar stâng. Acest detaliu a făcut pe toată lumea să se întrebe dacă nu cumva […]