Insolvență, faliment, colaps! » Cu mai mulți bani, Dinamo și alte 11 echipe din Liga 1 s-au scufundat în datorii

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Deși cluburile desfigurate de problemele financiare n-au încetat să activeze în Liga 1 nici după micșorarea numărului de echipe, de la 18 la 14, planul revenirii la 18 formații circulă frecvent în România. Cu bani mai mulți din drepturile TV, 12 cluburi au flirtat cu falimentul din 2015 încoace.

Într-o perioadă în care fotbalul românesc se gândește dacă să revină sau nu la un sistem cu 18 echipe, campionatul e sufocat de probleme financiare. E afectată inclusiv CFR Cluj, câștigătoarea ultimelor 4 titluri.

Iată ce declara Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în Liga 1, într-un interviu acordat Gazetei:

„Decizia e la FRF, dar până acolo, cele 16 cluburi din Liga 1 trebuie să voteze acceptarea sistemului cu 18. Ce înseamnă asta? Ca în decurs de 3 ani, Liga 1 să treacă de la 14 la 18 echipe în același exercițiu financiar al drepturilor TV. Ar fi o cotă mult mai mică, pentru fiecare club, dacă s-ar trece la 18, din acest motiv nu cred că vor accepta echipele așa ceva”.

Practic, cluburile vor fi puse în postura în care să decidă dacă vor să primească mai puțini bani pe viitor, în situația în care multe dintre ele abia supraviețuiesc cu sumele virate în prezent din drepturile TV.

Cum argumenta Gino Iorgulescu, președintele LPF aflat și acum în funcție, trecerea de la 18 la 14 echipe în urmă cu 7 ani: „Ar fi bine ca la un moment dat să se treacă la un sistem cu mai puţine echipe din mai multe considerente, printre care se numără faptul că valorile s-ar concentra, sponsorii se vor îndrepta către cluburi, iar spectacolul va fi sporit”.

Cu sponsori sau nu, echipele s-au destrămat într-un ritm alert și după 2015, când, teoretic, ar fi trebuit să scadă și numărul cluburilor-fantomă.

Revenirea la un campionat de 18 echipe ar fi cea mai bună soluţie. Eu sper ca în următoarele sezoane vom reuşi să facem tranziţia de la actuala formulă la cea cu 18 echipe
Justin Ștefan, secretar general LPF (2021)

 

 

sursa:gsp.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ce se va întâmpla cu bebelușul din Danemarca dacă va fi repatriat: „Bunicii materni prezintă disponibilitate”

Wed Feb 9 , 2022
Cazul bebelușului din Danemarca a devenit viral pe internet, iar ministrul familiei, Gabriela Firea, a spus ce se va întâmpla cu el dacă va fi repatriat. Sorana și Ionuț Rotundu sunt doi români care locuiesc în Danemarca de peste doi ani. Ei au fost arestați de autoritățile daneze pentru patru […]