Franța va renunța la permisul vaccinal, dacă se îndeplinesc anumite condiții

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez a declarat miercuri că există „motive de a spera” că „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie, am putea ridica permisul vaccinal”, datorită ameliorării situaţiei sanitare, relatează AFP citat de Agerpres.
„Nivelul persoanelor spitalizate rămâne foarte ridicat, superior recordului cu care ne-am confruntat în primăvara lui 2020, dar în proiecţiile pe care le facem (…) există motive de a spera că în acest orizont de timp situaţia se va ameliora suficient pentru ca noi să fim în măsură să ridicăm aceste ultime măsuri”, a precizat Gabriel Attal. Ca termen de ridicare a certificatului, preşedintele Consiliului de orientare strategică vaccinală Alain Fischer a estimat miercuri, în faţa Senatului, că o renunţare la permisul vaccinal poate fi luat în calcul „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie”, dacă o serie de condiţii sunt îndeplinite. „Din punct de vedere ştiinţific şi medical, este necesară o rată de incidenţă redusă, acum suntem la 2.500. Redusă vrea să însemne mult mai mică, cel puţin de 10 sau 20 de ori, dar există elemente de context, să vă dau o cifră nu ar avea sens”, a spus el. „Supraîncărcarea spitalicească actuală să dispară, ca spitalele să revină la o stare de funcţionare obişnuită şi ca pacienţii non-Covid să poate fi trataţi fără întârziere”, este una din condițiile cerute pentru a ridica actualele măsuri. De asemenea, a mai spus Alain Fischer, este necesară o „acoperire vaccinală cu rapel ridicată”. Alain Fischer a subliniat că acest exerciţiu de proiecţie este un „teren fragil”, dar potrivit lui „poate merge destul de repede”, întrucât incidenţa scade „destul de repede”.

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Incendiu puternic la un apartament din București. 20 de persoane au fost evacuate

Wed Feb 9 , 2022
Un incendiu violent a izbucnit, miercuri seara, la la un apartament din sectorul 5 al Capitalei, anunță ISU București. 20 de persoane au fost evacuate până în acest moment. Alarma a fost dată în această seară, după ce vecinii au sunat la 112. „Incendiul se manifesta cu degajări mari de […]