Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European : „La echipa națională nu contează vârsta”

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Edi Iordănescu (43 de ani), noul selecționer al României, a vorbit despre criteriile pe care le va lua în considerare în momentul când va selecționa jucătorii la echipa națională, dar și despre posibilitatea naturalizării altor fotbaliști. 

-La Rădoi câți jucători erau pe listă?
– 58 de jucători convocați, iar lista mea A are 46 de jucători. Am creat și o listă B, un fel de antecameră, care cuprinde jucători cu ștate mai vechi, cu istoric, dar ieșiți din circuit, care nu s-au mai regăsit.

Vedem care mai pot fi câștigați. Și jucători tineri și foarte tineri. Petrila sau Tavi Popescu, de exemplu, care vin tare din urmă și încercăm să le grăbim procesul de dezvoltare.

– Din veterani, Săpunaru, de exemplu, mai rămâne în discuție? 
– Oricine! Aprecierile nominale mi-e greu să le fac. Voi apela la oricine poate ajuta echipa națională. Nu cred în vârstă! La echipa națională nu contează vârsta. Eu cred în recunstrucție, în moment și în planuri clare. 

– Cei mai buni din acel moment o să fie chemați. 
– Da. Media de vârstă acum e de 25, 26 de ani și se apropie de cea mai bună pentru performanță. Așa spune statistica, spre 27, 28 de ani. În perioada asta de calificări, vom avea răspunsul cel mai clar de la această generație.

– Te mai gândești la vreo naturalizare? 

– Eu nu am respins total ideea asta, dar în același timp sunt orgolios și naționalist. Dacă se va întâmpla, asta îmi doresc un jucător care să simtă cu adevărat ceva pentru țara noastră și să fie legat, cum e cazul lui Camora, însurat cu o doamnă din România. Cadu este român și mai apoi portughez. Nu refuz chestiunea asta.

Programul României 2022

  • 25.03 Amical cu Grecia (a) 
  • 29.03 Amical cu Israel (d) 
  • 04.06 Liga Națiunilor – Muntenegru (d) 
  • 07.06 Liga Națiunilor – Bosnia-Herțegovina (d) 
  • 11.06 Liga Națiunilor – Finlanda (a) 
  • 14.06 Liga Națiunilor – Muntenegru (a) 
  • 23.09 Liga Națiunilor – Finlanda (d) 
  • 26.09 Liga Națiunilor – Bosnia – Herțegovina (a)

 

 

sursa: gsp.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dinamo și FCSB, amendate de Comisia de Disciplină » Roș-albaștrii au primit amenda maximă și riscă noi sancțiuni!

Wed Feb 9 , 2022
Dinamo și FCSB au fost amendate de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF întrunită astăzi. Sancțiunile vin după derby-ul câștigat de roș-albaștri în „Groapă”, 3-0 pe 30 ianuarie. Astfel, FCSB a primit o amendă de 60.000 de lei, penalitatea maximă!, pentru incidentele din tribune și folosirea materialelor pirotehnice, unele dintre ele ajungând […]