Mol a încheiat un parteneriat cu Salvaţi Copiii România şi donează 300.000 euro pentru achiziţionarea de echipamente medicale pentru mai multe spitale de copii şi secţii de pediatrie din ţară.
Mol România, subsidiară a Mol Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de peste 20 ani pe piaţa autohtonă, a încheiat un parteneriat cu Salvaţi Copiii România şi donează 300.000 euro pentru achiziţionarea de echipamente medicale pentru mai multe spitale de copii şi secţii de pediatrie din ţară. Prin această donaţie, unităţile medicale vor primi echipamente de ultimă generaţie – incubatoare pentru nou-născuţi, aparatură pentru imagistică medicală şi alte dispozitive medicale de imediată necesitate (monitoare Holter EKG, paturi).
Echipamentele vor avea ca destinaţie secţiile de pediatrie ale spitalelor din Timişoara, Piteşti, Braşov, Giurgiu, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe. „Suntem extrem de onoraţi de colaborarea cu Salvaţi Copiii România şi de proiectul pe care îl vom concretiza împreună, pentru că are o încărcătură emoţională uriaşă, vorbim despre copii aflaţi în situaţii vulnerabile şi care pot primi o şansă la viaţă cu ajutorul medicilor şi al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităţilor şi să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România. Povestea noastră de succes în afaceri merge mai departe, în sinergie cu iniţiativele de responsabilitate socială”, a declarat Camelia Ene, CEO şi Country Chairman Mol România.
În România, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur în fiecare an, arată datele Salvaţi Copiii, iar sute de bebeluşi luptă chiar din primele zile pentru viaţa lor şi au nevoie de infrastructură medicală modernă, care să le ofere o şansă în plus. „Poate mai mult decât alte programe ale Salvaţi Copiii din cei 32 de ani de activitate în România, acest program de dotare a maternităţilor şi unităţilor medicale ne-a oferit cele mai bune lecţii. Am învăţat în anii din urmă, de când suntem partenerii medicilor, că responsabilitatea socială este un bun de preţ al societăţii, care poate muta chiar şi munţii. Apreciem enorm gestul partenerilor de la Mol, împreună vom reuşi să dotăm şase spitale cu echipamente performante”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România. Unităţile medicale beneficiare ale proiectului Mol România şi Salvaţi Copiii România sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara (analizor de toxicologie, perfuzomat), Spitalul de Pediatrie Piteşti (nebulizator pentru dezinfecţie, fierăstrău profesional ortopedie, aspirator chirurgical, infuzomat), Spitalul Clinic de Copii Braşov (incubator, masă radiantă), Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu (pulsoximetru, aspirator secreţii, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact), Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc (paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG), Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe (ecograf cu trei sonde).
Toate echipamentele vor fi achiziţionate de Salvaţi Copiii România, din fondurile puse la dispoziţie de Mol. Necesarul de dotări a fost determinat în urma discuţiilor cu medicii şi directorii spitalelor implicate, iar livrarea echipamentelor se va face începând cu finalul lunii februarie. Mol România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 218 staţii de servicii, două depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. Începând cu anul 2017, Mol România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. Cu aproximativ 250 de angajaţi, Mol România se prezintă ca fiind un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor, Permis pentru Viitor, Programul pentru promovarea talentelor sau Spaţii verzi.
sursa: adevarul.ro