Când sunt Moșii de iarnă în 2022 și ce se împarte de Sâmbăta Morților

0 0
Read Time:54 Second

Moșii de iarnă 2022 sau Sâmbăta Morților este una dintre sărbătorile importante în calendarul ortodox și în tradiția creștină. În această zi, se pomenesc morții, se dă de pomană și se respectă mai multe tradiții și obiceiuri.
În acest an, Moșii de Iarnă 2022 pică sâmbătă, pe 26 februarie, zi numită și Sâmbăta Morților. Această dată este fix înainte de Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, cunoscută și sub numele de Lăsatul Secului de Carne pentru intrarea în Postul Paștelui, serbată anul acesta pe 27 februarie 2022. Moșii de iarnă sunt, de fapt, o rânduială a Bisericii Ortodoxe Române și se face cu scopul de a-i pomeni pe cei trecuți la cele veșnice. Este ziua cunoscută și ca Sâmbăta Morților, iar ritualul prevede ca în fiecare biserică să se oficieze Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului. În această zi se spun rugăciunile înălțate de către cei vii pentru odihna veșnică a celor dispăruți și pentru iertarea păcatelor lor. Biserica a ales zile speciale din an în care să le amintească credincioșilor de datoria pe care o au față de străbuni.

 

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Decizia conducerii Rapidului în privința lui Mihai Iosif, după încă un meci fără victorie: „Probabil nu îi pică bine”

Wed Feb 9 , 2022
După ce a terminat la egalitate, scor 0-0 cu FC Voluntari, Rapid a ajuns la 6 meciuri fără victorie în Liga 1. Cu toate acestea, Victor Angelescu, patronul giuleștenilor, nu ia în calcul demiterea lui Mihai Iosif. Aflată pe locul 7 în Liga 1, Rapid pierde teren în lupta pentru accederea […]