Canada are dificultăți în a încheia protestul camionagiilor. Blocarea unui pod perturbă comerțul

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Autoritățile canadiene se străduiesc să găsească modalități de a pune capăt ocupației de 12 zile a centrului capitalei Ottawa, în timp ce protestatarii continuă să blocheze două puncte de trecere a frontierei dintre Statele Unite și Canada, inclusiv podul Ambassador, un punct cheie pentru comerțul transfrontalier, relatează Reuters.

În timp ce poliția afirmă că numărul protestatarilor din Ottawa este în scădere, podul vital Ambassador care leagă Canada și Statele Unite ale Americii este blocat în continuare, fapt ce perturbă comerțul. Acest blocaj a început de luni. Podul, una dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei de pe continent, stăbătut de aproximativ 8.000 de camioane pe zi, a fost redeschis marți pentru vehiculele care se îndreaptă spre SUA, dar Agenția pentru Serviciile de Frontieră din Canada a arătat că benzile de intrare din Statele Unite în Canada erau încă închise miercuri. Închiderea podului a provocat deja un deficit de piese la fabrica de asamblare a producătorului auto Stellantis din Windsor, Ontario. Compania a transmis că a trebuit să trimită muncitorii mai devreme acasă marți, dar fabrica a reușit să-și reia producția miercuri dimineață. „Colaborăm cu toți partenerii relevanți pentru ca acest lucru să ajungă la o concluzie rapidă și vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini lucrătorii și întreprinderile canadiene”, a declarat ministrul canadian al inovației, Francois-Philippe Champagne, pe Twitter. Protestatarii au blocat, de asemenea, un alt punct de trecere a frontierei la Coutts, Alberta, a declarat poliția marți, în aceeași zi în care principala provincie canadiană producătoare de petrol a anunțat planurile de a reduce restricțiile legate de pandemie.

 

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Șofer prins beat la volan de două ori în acceași zi, în Satu Mare

Wed Feb 9 , 2022
Un conducător auto de 56 de ani a reușit contraperformanța de a fi prins băut la volan de două ori în aceeași zi, marți, 8 februarie, într-un interval de nici două, scrie publicația sătmăreană PresaSM! Bărbatul a fost prins marți seara, la ora 19.46, în Piața Romană din municipiul Satu […]