A crescut numărul incidentelor cu drone, anunță directorul Aeroportului Cluj: „Această activitate de zbor să aibă loc într-un cadru reglementat”

0 0
Read Time:51 Second

David Ciceo, directorul Aeroportului din Cluj, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că a crescut numărul incidentelor în care sunt implicate drone și care afectează traficul aerian. Acesta a precizat că acest domeniu necesită a fi bine reglementat, potrivit Actual de Cluj.
„Datele oficiale arată că, pe parcursul anului 2021, s-a înregistrat o creștere a numărului de raportări cu privire la incidente în care au fost implicate drone,  iar multe dintre acestea au avut loc în apropierea unor aeroporturi civile, afectând  traficul aerian și, implicit, determinând pierderi financiare pentru companiile aeriene și aeroporturi”, se precizează în comunicatul transmis de Aeroport. Potrivit datelor Autorității Aeronautice Civile Române, în ultimii 4 ani au fost înregistrate 30 de evenimente în care au fost implicate aeronave fără pilot, care au afectat desfășurarea activităților pe aeroporturi, potrivit Actual de Cluj. În anul 2018 au avut loc două astfel de incidente, 11 s-au petrecut în 2019, șapte în anul 2020, iar în anul 2021 au fost înregistrate zece incidente.

 

sursa:libertatea.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Franța va renunța la permisul vaccinal, dacă se îndeplinesc anumite condiții

Wed Feb 9 , 2022
Purtătorul de cuvânt al guvernului francez a declarat miercuri că există „motive de a spera” că „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie, am putea ridica permisul vaccinal”, datorită ameliorării situaţiei sanitare, relatează AFP citat de Agerpres. „Nivelul persoanelor spitalizate rămâne foarte ridicat, superior recordului cu care ne-am confruntat în […]