Viețile a trei români, salvate după transplanturi făcute cu organe de la un donator din Bulgaria

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Viețile a trei români, salvate după transplanturi făcute cu organe de la un donator din Bulgaria

Viețile a trei români au fost salvate în uma unor transplanturi realizate cu organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT), o echipă de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni s-a deplasat în 3 ianuarie, cu sprijinul SMURD, la UniHospital Panagyurishte, în Bulgaria, pentru prelevarea ficatului şi rinichilor de la un donator bulgar aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe.

Intervenţiile de prelevare s-au realizat cu succes, iar misiunea a fost preluată de echipele medicale de transplant ale Institutului Clinic Fundeni şi Spitalului Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iaşi.

Astfel, un pacient aflat în stare critică a beneficiat de un transplant hepatic salvator, realizat de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic al Institului Clinic Fundeni, potrivit Mediafax.

Alţi doi pacienţi au primit rinchii în urma unor intervenţii realizate în cadrul Centrelor de Transplant Renal ale Institului Clinic Fundeni şi Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

Transplanturile au fost posibile datorită acordului de colaborare dintre Agenția Națională de Transplant şi Agenția Executivă de Supervizare Medicală a Republicii Bulgaria.

Sursa: Digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

77 de tone cu haine rupte și murdare, aduse din Canada, au fost găsite în Portul Constanța

Tue Jan 11 , 2022
 77 de tone cu haine rupte și murdare, aduse din Canada, au fost găsite în Portul Constanța Trei containere cu deșeuri care provin din Canada au fost oprite în Portul Constanța de către reprezentanții Gărzii de Coastă. Este vorba despre 77 de tone de haine second-hand degradate și uzate. Deșeurile […]