Nicolae Ciucă le-a cerut lui Rafila și Arafat să pregătească sistemul sanitar pentru valul cinci al pandemiei

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Nicolae Ciucă le-a cerut lui Rafila și Arafat să pregătească sistemul sanitar pentru valul cinci al pandemiei

Premierul Nicolae Ciucă a avut joi consultări cu mai multe organisme din mediul public și privat pe marginea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei Covid-19. El le-a cerut ministrului Sănătății și șefului DSU să pregătească sistemul sanitar pentru a face față valului cinci al pandemiei.

Una din temele abordate a fost certificatul COVID. „Participanții au susținut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum și importanța respectării măsurilor de prevenție și combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât și pentru menținerea activităților economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum și în menținerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale și constituționale”, potrivit unui comunicat al guvernului, remis joi.

„În cadrul discuțiilor, a fost subliniată eficiența vaccinării și a fost reiterată opinia experților privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în fața formelor severe ale bolii provocate de Sars-Cov 2, înțelegând, practic, că deși vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii și pierderea vieții.

Premierul a subliniat că Guvernul va continua să susțină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetățenii, continuarea în bune condiții a activităților economice, precum și asigurarea serviciilor publice.

Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătății și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenței medicale în condiții de pandemie, precum și pentru a avea la dispoziție schemele de tratament adecvate”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Parchetul militar a deschis dosar penal după protestul de la Parlament: Jandarmii, cercetați pentru două infracțiuni

Thu Dec 23 , 2021
Parchetul militar a deschis dosar penal după protestul de la Parlament: Jandarmii, cercetați pentru două infracțiuni Parchetul militar a deschis dosar penal după protestele de la Parlament, iar anchetatorii au suspiciuni că jandarmii au încălcat legea atunci când protestatari au intrat în curtea instituției. Valentin Stan, jurnalist Digi24: Procurorii militari s-au autosesizat după […]