România e la grupa mică: Franța a descoperită încă 11.000 de certificate verzi FALSE

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

România e la grupa mică: Franța a descoperită încă 11.000 de certificate verzi FALSE

Autorităţile franceze au detectat circa 11.000 de certificate verzi COVID-19 false în urma investigaţiilor asupra reţelelor care falsifică certificate de vaccinare, a anunţat joi ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, potrivit agenţiei EFE.

Într-o declaraţie acordată televiziunii publice France 2, ministrul francez a precizat că au fost efectuate până în prezent peste o sută de interogatorii şi unele persoane au fost deja condamnate. ”Problema cu paşapoartele sanitare false este că adesea implică o complicitate a unui medic sau asistent”, ceea ce ”este foarte dificil de probat”, explică Darmanin, scrie agerpres.ro.

El a amintit că traficul cu certificate sanitare false este pedepsit în Franţa cu până la cinci ani de închisoare, în ultimele luni fiind condamnate mai multe persoane, unele la închisoare cu executare.

La fel ca titularul portofoliului Sănătăţii, Olivier Véran, ministrul de interne francez s-a declarat favorabil unui tratament binevoitor pentru acei cetăţeni care deţin un astfel de certificat fals, dar doresc să se vaccineze pentru a intra în legalitate.

Guvernul francez va avea vineri o reuniune a Consiliului de apărare sanitară pentru a examina noi măsuri de combatere a pandemiei, inclusiv în contextul ameninţării variantei Omicron a coronavirusului. Deocamdată a fost restricţionat sever accesul în Franţa pentru persoanele care vin din Regatul Unit, ţară unde această variantă foarte contagioasă s-a extins îngrijorător.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Nicolae Ciucă bate cu pumnul în masă: Este momentul să instrumentalizăm partea de proiecte europene

Thu Dec 16 , 2021
Nicolae Ciucă bate cu pumnul în masă: Este momentul să instrumentalizăm partea de proiecte europene Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Craiova, că la nivel guvernamental s-a discutat despre mărirea capacităţii de absorbţie a fondurilor europene la nivel naţional, explicând că este nevoie de o descentralizare în acest sens, […]