După Danileț, CSM sancționează și un procuror: Fostul procuror DNA care a produs un accident auto, după ce a urcat beat la volan, scapă mai ieftin

0 0
Read Time:3 Minute, 18 Second

După Danileț, CSM sancționează și un procuror: Fostul procuror DNA care a produs un accident auto, după ce a urcat beat la volan, scapă mai ieftin

Procurorul Eugen Stoica, de la Parchetul Judecătoriei Sibiu, a fost sancționat disciplinar cu avertisment de Secția pentru procurori a CSM în materie disciplinară. Stoina a fost sancționat pentru „nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”. Procurorul a fost acuzat de Inspecția Judiciară de tergiversarea a peste 150 de dosare.

„Admite în parte acțiunea disciplinară forrnulată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtului Stoina Eugen, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modiflcările și completările ulterioare.

În baza art. 100 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republlcată, cu modificările și completările ulterioare, aplică pârâtulul Stoina Eugen, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, sancțiunea disclplinară constând în ‘avertisment’ pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Respinge acțiunea disciplinară acțiunea formulată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtului Stoina Eugen, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) teza a II-a și t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Pronunțată în ședința publică astăzi, 16 decembrie 2021.”

„Iertat” pentru alte două abateri

Potrivit luju.ro, cele două acuzații pentru care Secția pentru procurori l-a spălat pe Eugen Stoina se referă la faptul că magistratul ar fi păstrat notele de redare a unor interceptări din două dosare soluționate, încălcând astfel Codul de procedura penală. Informația apare în răspunsul transmis în exclusivitate de către Inspecția Judiciară pentru Lumea Justiției:

„Inspectorul judiciar a reținut faptul că procurorul a tergiversat soluționarea unui număr de 160 dosare penale ce-i fuseseră repartizate, a primit un dosar cu propunere de soluționare direct de la polițistul care avea atribuții de a preda corespondența la parchet, fără ca acesta să-i fie repartizat în acest scop de către prim-procurorul parchetului și fără a fi înregistrat în evidențele parchetului cu aceste mențiuni, și a păstrat notele de redare interceptări în două dosare soluționate, cu încălcarea dispozițiilor din Codul de procedura penală referitoare la manipularea, înregistrarea și conservarea materialelor rezultate din supravegherea tehnică.”

Fost procuror DNA prins băut la volan, dar achitat

În 11 ianuarie 2018 Stoina, la acea vreme procuror DNA, a fost revocat din funcţie după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a notificat instituţia cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, ora 19:30, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparţinea şi care era condus de procurorul Stoina Eugen.

Accidentul s-a produs în Bucureşti, în 11 ianuarie, în jurul orei 15:00, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate.

”Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulaţie, prin aceea că nu a păstrat distanţa regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen şi că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Precizăm că în ziua producerii accidentului, acesta se afla în concediul legal de odihnă pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de şeful de secţie”, se arăta într-un comunicat al DNA.

În cauză s-a deschis un dosar penal, însă Stoica a fost în cele din urmă achitat.

Sursa: Stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

CNSU a aprobat exceptarea carantinei pentru anumite categorii de personal navigant şi de șoferi, la sosirea în țară

Thu Dec 23 , 2021
CNSU a aprobat exceptarea carantinei pentru anumite categorii de personal navigant şi de șoferi, la sosirea în țară Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, printr-o hotărâre, noi excepţii de la măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, […]