Aproape 3 milioane de elevi revin la școală de luni. Regulile sanitare la începutul noului an școlar

0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Este ultimul weekend din vacanța mare! De luni, aproape 3 milioane de elevi se vor întoarce în bănci. Sunt, însă, și 2.400 de copii, din 12 localități, pentru care școala va începe online, fiindcă rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Reamintește regulile de funcționare a școlilor Ana-Maria Tuică, jurnalist Digi24.

Prima regulă de care trebuie să ținem cont din 13 septembrie e că masca de protecție devine obligatorie și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, fie ele școli, creșe sau grădinițe.

Dacă anul trecut părinții nu s-au putut bucura alături de copiii lor de emoția primei zile de școală, de data asta se poate. Părinții vor putea să participe la festivitățile de pe 13 septembrie cu mască de protecție și să respecte distanța de siguranță față de ceilalți participanți la eveniment. Ministerul Educației recomandă directorilor să ia toate măsurile necesare ca îcurțile școlilor să nu se creeze aglomerări.

În ceea ce privește accesul elevilor în unitățile de învățământ, ordinul comun prevede că trebuie folosite toate ușile de care dispune școala. Apoi, primul lucru pe care îl vor face elevii va fi să își dezinfecteze mâinile cu o substanță pe bază de alcool. Astfel de facilități sunt amplasate atât la fiecare intrare îșcoalăcât și la fiecare intrare în sala de clasă.

Ca și anul precedent, și anul acesta păstrăm regulile în ceea ce privește marcajele ce sunt amplasate îșcoli. Ele ne amintesc la fiecare pas că trebuie păstrată distanța de un metru între toate persoanele din școală, pe de altă parte aceste marcaje indică fluxul prin care se face intrarea șieșirea de către elevi și profesori în orice unitate de învățământ.

Regulile de la intrarea în unitățile de învățământ se repetă și la intrarea în sala de clasă. Primul lucru pe care îl vor face va fi să ăși dezinfecteze din nou mâinile, iar când vor ajunge în sala de clasă vor constata că bancile sunt exact așa cum le-au lăsat îvară. Distanța de un metru trebuie în continuare păstrată între toți elevii. Între timp, școlile au avut grijă să igienizeze spațiile, iar acest lucru implică și aerisirea claselor, lucru care se va face în fiecare zi, vreme de 30 minute, dar șîn pauze, 10 minute. La fel, sălile vor fi aerisite și după ce copiii pleacă din școală.

Ordinul celor două ministere prevede că fiecare școală trebuie dotată cu izolator, sunt acele spații în care vor fi duși copiii care nu se simt bine: au simptome specifice COVID-19. Aceștia vor rămâne izolați de restul colegilor până la sosirea părinților la școală și doar atunci vor putea fi duși fie la medicul de familie, fie la spital. În cazurile de forță majoră, se va apela numărul unic de urgență 112. Copiii vor reveni în colectivitate doar în momentul în care vor avea acea adeverință medicală ce atestă faptul că nu reprezintă un risc epidemiologic pentru ceilalți colegi.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mesajul lui Klaus Iohannis la comemorarea a 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie

Sat Sep 11 , 2021
Klaus Iohannis a transmis un mesaj la comemorarea a 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Președintele a reiterat solidaritatea cu poporul american și a numit atentatele „un act odios de ură”. „La 20 de ani de la 11 septembrie, gândurile noastre se îndreaptă spre familiile victimelor, […]