Preţul chiriilor din Capitală a început să crească, dar este în continuare sub nivelul dinaintea pandemiei

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Preţul chiriilor din Capitală a început să crească, dar este în continuare sub nivelul dinaintea pandemiei

Preţul chiriilor din Capitală a început să crească în trimestrul trei al anului 2021, după mai bine de un an şi jumătate de scădere constantă, cauzată de pandemia de coronavirus. Chiriile pentru apartamentele de două camere sunt mai mari cu 14% în T3 2021, faţă de T2, iar cele pentru trei camere, cu 8%, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanţă imobiliară. Chiriile sunt însă în continuare sub nivelul de dinainte de pandemie.

„Cererea pe partea de închirieri şi-a mai revenit în ultimele două luni, din discuţiile avute cu agenţii imobiliari. Principalul motiv este redeschiderea cursurilor offline din cadrul universităţilor din Bucureşti, de la 1 octombrie. În mod tradiţional, în ultima lună de vară şi prima de toamnă, studenţii încep să caute chirii în marile oraşe, deci pare că, încet, încet, revenim la normalitatea de dinainte de pandemie”, a afirmat Cristian Nicola, CEO Investpoint, potrivit Agerpres.

Din analiza companiei reiese că preţul chiriilor din Bucureşti, în T3 2021, este încă la o diferenţă considerabilă, în minus, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2019, înainte de începerea crizei sanitare – 22%. Apartamentele de două şi trei camere se închiriau, în medie, cu 410 euro, respectiv 570 euro, în urmă cu doi ani, faţă de 320 euro, respectiv 420 euro, în prezent.

Cele mai scumpe zone

Potrivit analizei, centrul (Victoriei, Romană, Unirii, Universitate) rămâne cea mai scumpă zonă din Capitală, din punct de vedere al chiriilor, urmat de zona de Nord. La polul opus se află localităţile de lângă Bucureşti, precum Chiajna-Roşu şi Popeşti-Leordeni.

„Preţul mare al chiriilor din centru este dat de distanţa mică faţă de staţiile de metrou şi alte mijloace de transport în comun, faţă de unităţile de învăţământ superior, de magazine, Centrul Vechi ş.a.m.d. Adică principalele atribute pe care le caută studenţii şi tinerii, în general. Zonele din afara oraşului nu au aceste avantaje, însă compensează printr-un număr mai mare de locuinţe noi, mai mult spaţiu verde şi linişte, fiind mai degrabă potrivite pentru familii”, a mai spus Cristian Nicola.

sursa; digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dialog halucinant în Parlament. George Simion: „Uitați ce supărată este doamna Gorghiu”. Alina Gorghiu: „Urlați ca o maimuță”

Thu Sep 9 , 2021
Dialog halucinant în Parlament. George Simion: „Uitați ce supărată este doamna Gorghiu”. Alina Gorghiu: „Urlați ca o maimuță” Un schimb de replici dincolo de orice normă parlamentară a avut loc joi între Alina Gorghiu și George Simion, în timpul ședinței reunite a plenului pentru citirea moțiunii de cenzură. Liderul AUR […]