20 de companii din zootehnie poluează mai mult decât Germania, Marea Britanie sau Franța și totuși primesc ajutor de miliarde de dolari

0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

20 de companii din zootehnie poluează mai mult decât Germania, Marea Britanie sau Franța și totuși primesc ajutor de miliarde de dolari

Douăzeci de companii de creștere a animalelor sunt responsabile pentru mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât Germania, Marea Britanie sau Franța și primesc totuși sprijin financiar de miliarde de dolari, potrivit unui nou raport al unor organizații de mediu, scrie The Guardian.

Creșterea animalelor contribuie semnificativ la emisiile de carbon, zootehnia reprezentând 14,5% din emisiile mondiale de gaze cu efect de seră. Cercetările în domeniu au constatat că este nevoie ca țările bogate să reducă semnificativ consumul de carne și de lactate în contextul crizei climatice.

Între 2015 și 2020, companiile mondiale din sectorul cărnii și al produselor lactate au primit peste 478 de miliarde de dolari de la 2.500 de firme de investiții, bănci și fonduri de pensii, majoritatea cu sediul în America de Nord sau Europa, potrivit unui raport. Cu un sprijin financiar de un asemenea nivel, producția de carne ar putea crește cu încă 40 de milioane de tone până în 2029, putând atinge 366 milioane de tone de carne pe an.

Cei mai mari producători vor continua să fie China, Brazilia, SUA și statele membre ale Uniunii Europene. Până în 2029 aceste țări ar putea produce în continuare 60% din producția mondială de carne.

În întreaga lume, potrivit raportului, trei sferturi din toate terenurile agricole sunt folosite pentru creșterea animalelor. Numai în Brazilia, 175 de milioane de hectare sunt utilizate pentru creșterea vitelor, o suprafață de teren aproape egală cu întreaga suprafață agricolă a Uniunii Europene.

În raport este semnalat și un alt aspect, respectiv că, pentru a reduce concurența, cele mai mari companii le-au cumpărat pe cele mai mici care poate aveau modele de producție alimentară mai durabile, scoțându-le pe acestea de pe piață.

Nici interesul recent manifestat de unele companii cu privire la înlocuitorii vegetali ai cărnii nu abordează cu adevărat problemele fundamentale din actualul sistem alimentar centrat pe proteine ​​animale, cu impact devastator asupra climei, biodiversității și a sănătății oamenilor din întreaga lume, a declarat Stanka Becheva, activist în domeniul alimentației și agriculturii care colaboarează cu organizația Friends of the Earth.

Becheva susține că trebuie stimulate diferite modele de consum și că industria cărnii trebuie să fie mai bine reglementată, astfel încât companiile să plătească daune pentru problemele deja create.

În ceea ce privește investițiile, Becheva a declarat că băncile și investitorii privați, precum și băncile de dezvoltare, cum ar fi Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, trebuie să oprească finanțarea proiectelor de producție de proteine ​​animale la scară largă.

“Nu credem că vreun sector alimentar este mai mult sau mai puțin durabil decât altul. Dar există modalități mai mult sau mai puțin durabile de a produce alimente vegetale sau animale și ne angajăm să facem mai durabilă producția de proteine ​​animale. Știm, de asemenea, că emisiile medii de gaze cu efect de seră din UE provenite de la animale sunt jumătate din media globală. Media globală este de aproximativ 14%, iar media UE este de 7%”, a declarat Paolo Patruno, secretar general adjunct al Asociației Europene pentru Industria de Prelucrare a Cărnii.

În Anglia și Țara Galilor, Uniunea Națională a Fermierilor și-a stabilit ca obiectiv ca emisiile de gaze cu efect de seră în agricultură să ajungă la zero până în 2040.

sursa; digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

CINEMATOGRAFUL INDEPENDENȚA, REDAT COMUNITĂȚII TÂRGOVIȘTENE

Thu Sep 9 , 2021
CINEMATOGRAFUL INDEPENDENȚA, READUS DIN NOU LA VIATA! Cinematograful Independența din Târgoviște a fost inaugurat la data de 4 aprilie 1977, în anul în care România sărbătorea 100 de ani de la Războiul de Independență, motiv pentru care a primit și numele de “Independența”. După Revoluție, Cinemascopul Independenta a funcționat cu […]