Nicușor Dan, despre stadiul proiectelor de infrastructură din Capitală: “Se reiau lucrările de lărgire pe Prelungirea Ghencea”

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Nicușor Dan, despre stadiul proiectelor de infrastructură din Capitală: “Se reiau lucrările de lărgire pe Prelungirea Ghencea”

Primarul Nicușor Dan a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, în ce stadiu sunt marile lucrări de infrastructură din Capitală. Potrivit edilului, lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea vor fi reluate, după un an de pauză, în zona din jurul podului Ghica se va putea circula din toamnă, iar stația de epurare de la Glina va fi gata în 2022.

“Circulaţia în jurul podului de la doamna Ghica, două benzi pe sens, va fi finalizată în cursul lunii septembrie. Pentru podul întreg, tablierul este în curs de achiziţie şi va începe montarea lui în primăvara anului viitor. Prelungirea Ghencea – lucrările vor începe în cursul acestei săptămâni. Blocul social din Ghencea – lucrările au început. Parcarea supraterană din Pantelimon va fi finalizată în octombrie. Recepţia lucrărilor din cartierul Henri Coandă – jumătate dinspre Bucureşti – va fi făcută în cursul lunii octombrie, lucrare foarte mult aşteptată de toţi locuitorii din acea zonă. Continuă lucrările la fostul sediu al Primăriei Sectorului 5 din Bulevardul Elisabeta. Îl vom finaliza în 2022 şi în acel moment vom muta acolo mare parte din instituţiile subordonate care plătesc în momentul acesta chirii nerealiste peste tot prin Bucureşti”, a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Referindu-se la marile proiecte de infrastructură ale Capitalei, Nicuşor Dan a precizat că staţia de epurare de la Glina, finanţată din fonduri europene, va fi finalizată în 2022.

Primarul General a precizat că săptămâna aceasta încep lucrările la Prelungirea Ghencea, în timp ce la blocul social din Ghencea operațiunea este în desfășurare. Nicușor Dan susține că fosta administrație a asfaltat mai multe terenuri din Prelungirea Ghencea fără să-i exproprieze pe proprietari, iar aceștia au dat Primăria în judecată.

În noiembrie anul trecut, când s-au sistat lucrările la lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, lucrările la primul tronson, între Strada Brașov și strada Râul Doamnei, erau abia la 38%, potrivit datelor transmise de municipalitate, citate de Hotnews. Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

Totodată, edilul a susținut că fosta administrație s-a ocupat de anveloparea de blocuri, fără a finaliza lucrările.

“Facem ordine în haosul creat de fosta administrație. Administrația Firea a luat proiecte de la primăriile de sector, de exemplu, anvelopări de blocuri, pe care bineînțeles că nu le-a făcut”, a declarat Nicușor Dan.

Ca urmare, primăria Capitalei își va schimba strategia. “Transferăm investițiile mici și medii către primăriile de sector”, a mai spus Nicușor Dan.

Declarațiile au fost făcute marți, în cadrul unei conferințe de presă în care Nicușor Dan a prezentat bilanțul primelor 10 luni de mandat în fruntea Primăriei București.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Nicușor Dan: Am închis 14 din cele 16 companii municipale. 2.700 de angajați ar urma să fie disponibilizați

Tue Aug 31 , 2021
Nicușor Dan: Am închis 14 din cele 16 companii municipale. 2.700 de angajați ar urma să fie disponibilizați Edilul Nicușor Dan a susținut marți o conferință de presă în care a prezentat un bilanț al primelor zece luni de mandat în fruntea Primăriei Capitalei. Printre cele mai importante acțiuni puse […]