Echipa Quantum Robotics câștigă campionatul BRD First Tech Challenge Romania

0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Echipa Quantum Robotics câștigă campionatul BRD First Tech Challenge Romania

Pe data de 30 august a avut loc campionatul național de robotică BRD First Tech Challenge România, organizat de Nație Prin Educație, la care au participat cele mai bune 24 echipe din România. Echipa Quantum Robotics, alcătuită din 12 membrii pasionați de domeniul ingineriei si programării, a obținut locul întâi dupa meciurile de calificare, locul întâi dupa finale, cât și cel mai important premiu al competiției, Inspire Award locul întâi, succes ce înglobează atât un robot performant în teren cât și activitatea generală a echipei.

Competiția s-a desfășurat pe durata a 2 zile, prima reprezentând interviurile cu jurații în care echipele au prezentat toată activitatea acestora din sezonul competițional 2020-2021 Ultimate Goal. La Sala Polivalentă s-au desfășurat competițiile în teren la care Quantum Robotics s-a calificat pe primul loc cu un punctaj de 1385 de puncte și, în calitate de capitan, a reușit să formeze alianța care a câștigat finala.

Fiecare meci în teren durează 2 minute și 30 de secunde și este alcătuit din 3 părți: 30 de secunde de autonomie în care robotul trebuie să ia propriile decizii, urmate de 2 minute de telecomandare. Tema competiției se schimbă anual, provocarea anului acestuia fiind lansarea unor inele la diferite înălțimi.

Ultimele 30 de secunde din perioada de telecomandare se numesc „end game”, timp în care robotul trebuie să transporte 2 elemente de joc voluminoase în afara terenului.

„Quantum Robotics este o echipă care participa la competițiile de robotică „FIRST Tech Challenge” din diverse țări. Echipa a fost înființată în anul 2017 de un grup de elevi olimpici la diverse materii cum ar fi informatică, matematică, fizică, chimie, robotică”, se arată într-un comunicat de presă.

FIRST este recunoscut la nivel mondial ca fiind cel mai important program de implicare multidisciplinara STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) din întreaga lume, având scopul de a oferi liceenilor posibilitatea de a aplica concepte integrate pentru rezolvarea problemelor complexe de robotică, dar și de a își dezvolta abilitățile de lucru în echipă, precum și dorința de a îi ajuta pe ceilalți prin activități de mentorat și voluntariat.

Programul FIRST Tech Challenge este organizat în România de Asociația „Nație prin Educație”. Programul se dezvoltă fără încetare încă din anul 2016 și are în prezent înscrise peste 160 de echipe de robotică din toată țara.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Angajații Primăriei Timișoara, aproape 4.000 de zile de concediu medical de la începutul anului. Edilul Dominic Fritz a cerut control

Tue Aug 31 , 2021
Angajații Primăriei Timișoara, aproape 4.000 de zile de concediu medical de la începutul anului. Edilul Dominic Fritz a cerut control Edilul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate să facă un control de fond, după ce numărul concediilor medicale în rândul angajaților Primăriei a crescut […]